Get skal slutte med «tvangskobling»

Nå skal TV og nett selges hver for seg.

<B>ALT I ETT:</B> Get-boksen gir deg både nett og TV. Men slik behøver det ikke være i framtida, lover selskapet. Foto: ØIVIND IDSØ
ALT I ETT: Get-boksen gir deg både nett og TV. Men slik behøver det ikke være i framtida, lover selskapet. Foto: ØIVIND IDSØ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kobling mellom TV-signaler og bredbånd har lenge vært standard for kabelabonnenter i borettslag og sameier.

Allerede i desember i fjor kom Forbrukerombudet til at slik kobling er ulovlig, og nå lover Get at de skal endre praksisen sin.

LES OGSÅ: Derfor kasta jeg ut TV-boksen

- Stor verdi for mange

- Vi er glade for at Get har en konkret plan for når de vil avslutte praksisen med tvunget koblingssalg. Dette er en avgjørelse som vil ha stor verdi for mange forbrukere, skriver forbrukerombud Gry Nergård i en pressemelding.

Onsdag hadde Forbrukerombudet et møte med Get. På dette møtet la Get fram en plan for å avvikle dagens prakis.

FORNØYD: Forbrukerombud Gry Nergård har halt siden i fjor høst jobbet for å få Get til å endre praksis Foto: FORBRUKEROMBUDET
FORNØYD: Forbrukerombud Gry Nergård har halt siden i fjor høst jobbet for å få Get til å endre praksis Foto: FORBRUKEROMBUDET Vis mer


Detaljene i planen er ennå ikke kjent, og Forbrukerombudet lar det være opp til selskapet selv å avgjøre når de offentliggjør handlingsplanen sin.

LES OGSÅ: Du skal slippe å betale for uønsket TV-signal

- TV ikke like nødvendig som før

Forbrukerrrådet overlater til Get å opplyse når de vil tilby kundene sine muligheten til fritt å velge TV og nett fra andre leverandører, eller å velge bort en av delene helt.

Ifølge Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) får 50 prosent av de som har høyhastighetsbredbånd hjemme i dag også TV-tilbudet fra samme leverandør.

De to største aktørene på slike kombinasjoner er Get og Canal Digital, som til sammen har hele 90 prosent av det norske markedet.

- I dag tenger alle nettilgang, men for mange er ikke TV lenger et nødvendig gode. Det er urimelig at forbrukeren ikke kan velge bort ekstrakostnaden for TV-signaler, sier forbrukerombud Gry Nergård.

LES OGSÅ: Get håper framtida blir alt i ett

- Gir ikke etter

HØRER PÅ KUNDER: Direktør Øyvind Husby i Get sier selskapet endrer praksis på grunn av det kundene vil, ikke på grunn av Forbrukerombudet. Foto: GAUTE BECKETT HOLMSLET
HØRER PÅ KUNDER: Direktør Øyvind Husby i Get sier selskapet endrer praksis på grunn av det kundene vil, ikke på grunn av Forbrukerombudet. Foto: GAUTE BECKETT HOLMSLET Vis mer


- Det er ikke slik at vi gir etter for noe krav fra myndighetene. Vi er fortsatt uenige med Forbrukerombudet i at det er ulovlig å tilby nett og TV i samme pakke. Vår avgjørelse må ses i sammenheng med dynamikken i markedet og nye krav fra kundene, sier direktør for samfunnskontakt i Get Øyvind Husby til Dinside.

Husby mener at Forbrukerombudet og Get har sammenfallende interesser i denne saken, og at selskapet nå møter kundenes, og ikke myndighetenes behov.

- Vi opplever at det store flertallet av kunder fortsatt ønsker godt innhold levert enkelt og sømløst på tvers av plattformer, og vi fortsetter å utvikle innholdsprodukter for å være relevant for alle målgrupper også i fremtiden. Samtidig kommer vi i løpet av neste år med løsninger for de som kun ønsker bredbånd, sier Husby.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!