Get håper fremtiden blir alt-i-ett

Satser knallhardt på nytt utseende og samling av innhold. Men én ting mangler: Innhold.

<b>NY APP, NY GET: </b>Muligheten til å strømme TV-kanaler på kjøkkenet uten ekstra kostnad har Get-kunder allerede. Men utseende og filosofien bak skal i år ta over hele selskapet.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
NY APP, NY GET: Muligheten til å strømme TV-kanaler på kjøkkenet uten ekstra kostnad har Get-kunder allerede. Men utseende og filosofien bak skal i år ta over hele selskapet. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– 2014 skal bli det store TV-året.

Det sier direktør for samfunnskontakt i Get, Øyvind Husby, før han åpner den nye appen sin. En app som skal være mye mer enn bare en app. Den representerer nemlig selskapets nye retning, "nye Get", som kort fortalt handler om brukervennlig tilgang av både "linjært og ikke-linjært innhold", som Husby kaller det.

Altså tradisjonell TV og innhold fra strømmetjenester, i ett og samme grensesnitt som vil prege alle Get-produkter fremover.

Første skritt for Get, og første titt for deg, får man i den nye appen som nå er ute til iPhone og iPad.

Les også: Slik er de nye funksjonene fra Canal Digital, som ukesarkiv og "Start forfra"

Samme grensesnitt overalt

Get har allerede en app for å strømme TV-kanaler på iPad. De øverste brukeranmeldelsene i App Store domineres av "fungerer ikke", "henger seg" og "ubrukelig". Get er forøvrig langt fra alene om å tilby TV-kanalene sine utenfor TV-skjermen.

SATSER: Leder for Gets TV-tilbud, Torbjørn Aamodt, er glad for at kunder og journalister allerede liker Get-boksenes brukergrensesnitt. Nå skal det bli enda enklere. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SATSER: Leder for Gets TV-tilbud, Torbjørn Aamodt, er glad for at kunder og journalister allerede liker Get-boksenes brukergrensesnitt. Nå skal det bli enda enklere. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Mens Gets gamle app skrotes, skal den nye gjøre langt mer enn å bare rette opp i den gamles problemer.

– På én måte er dette bare en app. På en annen måte er det hele Get, sier leder for Gets TV-tilbud, Torbjørn Aamodt, til DinSide.

Brukergrensesnittet i appen, altså funksjonene og hvordan alt ser ut og styres, skal i løpet av året over til Gets nye TV-bokser Get box II og Get box Mikro. Selve appen skal også ut til flere enheter, i alle fall Android, og kanskje Windows-plattformen eller til og med spillkonsoller.

Test: Get box II – "ikke sikkert du trenger den i dag"

Tanken er å ha den samme opplevelse på alle enheter. Hvordan dette faktisk ser ut, viser vi i videoen under.

Merk at appen, infrastrukturen og vårt nett ikke var helt klart da dette ble tatt opp.

Lettere tilgjengelig innhold

I en verden hvor strømming sies å ha drept TV – en død som trolig fortsatt er kraftig overdrevet – vil Get smelte strømming og tradisjonell TV-titting sammen til ett produkt de fortsatt kan tjene penger på.

Igjen: Første gløtt av denne fremtiden får vi i den nye appen. Her kan du ikke bare se 30 tradisjonelle TV-kanaler, men også starte filmer fra strømmetjesten Cmore, eller programmer Get tar opp for deg i et sentralisert ukesarkiv.

For å samle innholdet i enda større grad, vil brukere som ønsker det få anbefalinger på tvers av både kanaler og strømmetjenester, samt et universelt søk.

Men dette er bare starten, skal vi tro Get.

– Alt som er relevant for våre kunder, skal bli tilgjengelig i dette grensesnittet, sier Aamodt.

Mer opptatt av lyd? De beste strømmetjenestene til mobil

STORE: Men er Get store nok til å få med de virkelige gigantene på TV-festen? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
STORE: Men er Get store nok til å få med de virkelige gigantene på TV-festen? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Teknologisk nirvana

Å samle alt på ett sted er et teknologisk nirvana: Lett å tenke seg, vanskelig å oppnå. Med noen mulige unntak, som Spotify, har få klart det. Ingen har klart det på video.

Les også: Derfor mener Netflix det ikke er mulig å samle alt på ett sted

På skrivende tidspunkt har heller ikke Get klart det: Bare én strømmetjeneste er tilgjengelig, du kan bare se et begrenset antall kanaler, ukesarkivet er begrenset og appen fungerer bare mellom hjemmets fire vegger.

Noe av dette, som å tillate bruk utenfor hjemmet, skal være mulig å få på plass relativt raskt.

Men å få med store leverandører som Netflix kan være langt vanskeligere. Amerikansk filmbransje er kjent for å beskytte eiendommen sin med skarpe nebb og juridiske klør.

– Men selv om vi ikke har med giganter som HBO og Netflix ennå, viser det hvor vi vil, mener Husby.

– Kan dere love kundene at slike aktører kommer på plass?

– Det er dumt å love noe, smiler han.

JUNGEL: Med hundrevis av TV-kanaler og en haug ulike strømmetjenester kan det være vanskelig å enkelt få tilgang på TV-innhold. Øyvind Husby i Get håper å ha løsningen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
JUNGEL: Med hundrevis av TV-kanaler og en haug ulike strømmetjenester kan det være vanskelig å enkelt få tilgang på TV-innhold. Øyvind Husby i Get håper å ha løsningen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


En krevende revolusjon

Det direktøren kan love, er at samtaler med aktørene er i gang. Og han er ikke redd for å allerede nå kalle "nye Get" for en "revolusjon". Så stor tro har han på opplegget.

INNTIL VIDERE: Å se nyhetene på NRK til morgenkaffen er noe mange nordmenn har begynt med. Og det kan Get-appen gjerne brukes til fortsatt. Kanskje blir det mer fremover. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
INNTIL VIDERE: Å se nyhetene på NRK til morgenkaffen er noe mange nordmenn har begynt med. Og det kan Get-appen gjerne brukes til fortsatt. Kanskje blir det mer fremover. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Faktisk mener han mange snart kan kaste ut AppleTV-en sin. For man skal også kunne styre TV-boksen fra appen, og på den måten kunne be TV-en strømme en film fra Netflix eller se et program på NRK fra samme løsning. Eller bare gjøre det fra samme grensesnitt på selve TV-boksen, med en enklere fjernkontroll som skal være på trappene.

Mye, i det minste TV-boksenes nye grensesnitt, håpes å være på plass i løpet av året. I pressemeldingen Get har sendt ut opererer de med et perspektiv på halvannet år.

– Skal dere få til alt dette har dere litt av en jobb foran dere?

– Det er klart. Men vi startet jobben for lenge siden, sier Aamodt, før Husby tar over:

– Vi ser at dette er mulig, og har en tanke om hvordan dette kan bli. Nå titter vi over kanten.

Les også: Her får du billigst fotball på TV