Genial ovnsdør fra tyske Neff

I høst lanserer hvitevareprodusenten i Norge.

Er du lei av å kræsje med ovnsdøren? Med komfyren fra Neff kan du enkelt skli døren inn under ovnen, slik at du lettere kommer til. Foto: Produsenten
Er du lei av å kræsje med ovnsdøren? Med komfyren fra Neff kan du enkelt skli døren inn under ovnen, slik at du lettere kommer til. Foto: ProdusentenVis mer

Komfyrdøren. Uansett om du drar den ut, vipper den ned, eller åpner den som en ordinær dør: Den synes likevel alltid å være i veien. Men med den smarte innovasjonen fra tyske Neff, slipper du å kræsje i eller brenne deg på den. Du kan rett og slett bare skyve den inn. Litt som enopp-ned garasjeport.

Slide & Hide (gli og gjem) har selskapet kalt funksjonen, som per i dag er unik på markedet. Den lar deg skyve ovnsdøren inn under ovnen for å gi mer plass når du skal løfte ut eller inn tunge ting. Håndtaket er roterbart, slik at hele operasjonen kan gjøres i en håndvending.

Les også: Ikke glem å tenke på rengjøring når du kjøper komfyr

Bestselger i Storbritannia

Du kan kontrollere hele koketoppen med én knapp: TwistPad. Foto: Produsenten
Du kan kontrollere hele koketoppen med én knapp: TwistPad. Foto: Produsenten Vis mer


Det tyske varmerket er 130 år gammelt, og veleltablert på det europeiske markedet. Har du bodd, eller laget mat, i Storbritannia er sjansen for at du har laget mat på en Neff-komfyr. Det er den største leverandøren av hvitevarer til kjøkkenet i Storbritannia, og den tredje største i Tyskland.

Neff lager stort sett hvitevarer for innbygging i kjøkkenet, og i tillegg til en rekke innovative løsninger setter de design i høysetet. Produktene har vunnet en rekke designpriser for sitt stilrene utseende, blant annet Reddot design award, iF product design Award, i tillegg til Designaward of the Federal Republic of Germany.

Hvitevarer: Se hvilke som varer lengst

Styr hele koketoppen med én knapp

I tillegg til Slide & Hide har hvitevarene en annen unik løsning; TwistPad. Dette er en magnetisk én-knapp-funksjon for koketopper som gir full kontroll over alle kokesoner. Du trykker og vrir på en enkelt knapp for å justere varme og velge kokesone. I tillegg har de tenkt på rengjøringen: Plassen under knappene er ofte vanskelig å komme til, og kan gi grobunn for bakterier. TwistPad-knappen skal kunne løsnes med et enkelt håndgrep, for enkel rengjøring. I tillegg kan man fjerne knappen, for å unngå at barn leker med komfyren.

Det er imidlertid ikke alle som har falt like mye for de originale produktene og løsningene. Til tross for at produktene stort sett skårer bra i forbrukertester, er det ett tilbakevennende kritikkpunkt: De er litt kompliserte i bruk.

Neff skal selges gjennom kjøkkenforhandlere; men det er ennå ikke klart hvilke. Prisen ligger i det øvre sjiktet: En komfyr med Slide&Hide-dør koster rundt 15.000; en induksjonskoketopp med TwistPad fra 13.000 kroner.

Les også: Gorenje fjerner knappene helt på sin nye vaskemaskin