Genial løsning til trange ganger

Det aller kuleste møbelet vi fant på møbelmessen i Stockholm er ennå ikke i produksjon. Heldigvis tyder oppmerksomheten rundt både produkt og designer på at det ikke er lenge til vi ser det i butikk.

Ikke bare trangbodde

Multimirrors idé er like enkel som den er genial: De fleste mangler oppbevaringsplass. Særlig til småting. Gjerne i gangen.

Småting som vanskelig lar seg feie under et teppe, men hva med å gjemme det bak speilet?

Multimirror er bare 10 cm dypt, og likevel kan det romme et strykebrett, nøkler, slips, toalettsaker... Alt ettersom hvilken utgave du velger, hvor i boligen du har det - og hva du ønsker å oppbevare der.

Multimirror: Plass til det meste, men kun 10 cm dyp!
Multimirror: Plass til det meste, men kun 10 cm dyp!
Vis mer

Multimirror vil nok spesielt slå an hos dem som bor i små hus eller leiligheter - men også
dem som har smale rom der de gjerne skulle ha hatt litt ekstra oppbevaringsplass, men mangler rom til standardhyller og kommoder.

MULTIMIRROR: Se store bilder!

Fant dødplass bak speilet

- Ideen var å gi folk mulighet til å ta i bruk dødplass på veggen, sier arkitekt og formgiver Charlotte Elsner til DinSide.

Hun tok utgangspunkt i entreen, som tradisjonelt er husets minste rom, og så på om det var rom for oppevaring andre steder enn i en kommode, eller et såkalt entremøbel.

Multimirror har imidlertid potensiale til å være så mye mer. En trenger heller ikke liten plass for å sette pris på smarte løsninger, og ekstra rom til å plassere småting eller prylar, som det så pent kalles på svensk.

Overveldende respons

Formgiver: Charlotte Elsner
Formgiver: Charlotte Elsner Vis mer


Elsner stilte ut Multimirror på møbelmessen i Stockholm forrige uke, og responsen var over all forventning.

- Jeg har fått flere konkrete henveldelser og tilbud, sier Elsner, som nå har den luksusen at hun faktisk kan velge blant flere produsenter.

- Spørsmålet er vel om jeg ønsker at det skal produseres av en eksklusiv tradisjonell bedrift, eller heller satse på et firma som driver med masseproduksjon.

Målet er å få speilet i produksjon - og butikk - i løpet av året. Nærmere informasjon om hvem som får æren av å produsere, og pris, vil bli lagt ut på Elsners nettsider.

Kjappe fakta og strategiske mål:

Multimirrors "skrog" er laget i lakkert MDF, med eikeramme rundt speilet. Som vist, med strykebrett veier det 35 kilo. Det monteres fast på vegg med 4 skruer.

For å åpne skapet skyver en speildøren til siden. En kan selv velge hvilken vei en vil at døren skal gå når en monterer det. Opphenget er laget slik at en også kan snu det, dersom en finner ut at motsatt vei vil fungere best.

Bredde: 55 cm
Høyde: 170 cm
Dybde: 10 cm

MULTIMIRROR: Se store bilder!

Les mer om designeren og speilet her: Charlotte Elsner Design.

Alle foto: Charlotte Elsner