Geneva Sound System Model S

Tenk at noe så pent kan være så bra.

Skyhøy tafsefaktor på Geneva Sound System Model S Foto: Per Ervland
Skyhøy tafsefaktor på Geneva Sound System Model S Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forstå meg rett; også jeg liker at noe er pent å se på. Alt for ofte ser vi imidlertid at mange produsenter legger for mye vekt på utseendet i stedet for lyd- eller bilde-kvaliteten på produktet de selger.

Heldigvis er det ikke alltid slik.

Geneva Sound System - Model S

Dette er rett og slett et lite iPod-anlegg med radio-funksjon, og selv om det riktignok finnes en linjeinngang på baksiden er dette strengt tatt mest moro for deg som har en eplelogo på lommespilleren din.

Vårt demoeksemplar var knall rødt, men kommer også i sort og hvitt. Uansett hvilken modell du velger er det bare å konstatere at den glatte finishen skriker fingermerker lang vei. Likevel: Det føles så riktig og så vellaget at tafsefaktoren er skyhøy. Et av imponatoreffektene er f.eks iPod-dockingstasjonen, som kun blir tilgjengelig når du har valgt iPod-inngangen. Når du tar iPoden ut av anlegget og velger radio eller slår av, så roterer likegodt dockingen 180 grader og forsvinner inn i selve enheten. Lekkert.

Skyhøy tafsefaktor på Geneva Sound System Model S Foto: Per Ervland
Skyhøy tafsefaktor på Geneva Sound System Model S Foto: Per Ervland Vis mer


Alle funksjoner kan betjenes via touch-displayet på høyre side, men med mindre du går rundt med hvite hansker i stua vil du antagelig bruke den medfølgende fjernkontrollen i stedet. Med til selve anlegget får du forøvrig et lite bordstativ i børstet aluminium som ganske enkelt skrus fast i undersiden av kabinettet, - uten verktøy selvsagt.

Overraskende god lyd

Det er greit å ha noen grunnforutsetninger klare når vi begynner på lydkvaliteten: Nei, Modell S vil ikke erstatte et godt stereoanlegg eller hjemmekinoanlegg. Her må man selvsagt sammenligne med andre produkter av tilsvarende størrelse, og der har heldigvis ikke lille Model S på snaue 23,5X14X17,5 cm (bXhXd) noe å skamme seg over.

Tvert imot faktisk, for den lille røde tassen spiller faktisk bedre enn alt av radioer i samme størrelse vi har vært borti tidligere, og det er faktisk ikke hvem som helst. Vi nevner blant annet Squeezebox Radio, Sonoro Cube, ALFiE, Evoke 3 fra Pure, og Tivoli Model One. For selv om flere av disse er mer avanserte radioer, med f.eks nettradio og DAB-funksjoner, så låter altså Geneva-modellen bedre.

Et eksempel er den fyldige bassen som du faktisk kan øke til nesten maksnivå uten at det går på bekostning av de øvrige detaljene i musikkbildet. Det er det ikke mange andre som klarer.

En liten påminnelse er forøvrig på sin plass; den gode lyden forutsetter selvsagt at du har rippet CD-ene dine i ordentlig kvalitet...

Konklusjon

Model S koster 3.000 kroner og er altså ikke det billigste alternativet hvis du er på jakt etter en kjøkkenradio med iPod-funksjon.

Det fyldige lydbildet og lekre designet får imidlertid fram smilet hos oss, og har du satt av penger til en fet julegave til deg selv er det bare å smile fra øre til øre.

Litt pirk er det imidlertid alltid, også her: Selv skulle vi f.eks. ønsket oss at det var mulig å manøvrere rundt i iPodens meny via fjernkontrollen. Det er det det ikke. Her kan du kun hoppe fra låt til låt og sette på play/pause. Resten av menyen må altså aktiveres ved å trykke på displayet til Model S.

PS: Alle Geneva S-modellene i butikken skal fungere brillefint med nye iPhone 3GS. Vår modell var imidlertid en tidlig presse-modell, og reagerte derfor ikke optimalt på fjernkontrollen.