Gator Grip - skrur alt med én pipe?

Den skal kunne skru bolter i flere dimensjoner, kroker og annet - fungerer det?

<B>FJÆRBELASTENDE STÅLPINNER:</B> Gator Grip - pipen som tilpasser seg rundt det meste som skal skrus. Foto: BRYNJULF BLIX
FJÆRBELASTENDE STÅLPINNER: Gator Grip - pipen som tilpasser seg rundt det meste som skal skrus. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mange produkter som er for gode til å være sanne, og som bare holder en liten del av det reklamen lover. Og arenaen for slike produkter er ikke lenger begrenset til luringer som selger fra boder på gaten eller små stands på messer og markeder - hele nettet er fullt av tilbydere, med skrytevideoer som kan imponere selv skeptikere som har gått i fella mange ganger tidligere.

En venninne sendte oss en video med en smart pipe, som skulle kunne brukes til å skru muttere i mange størrelser, tommer og metrisk, samt kroker og vingemuttere og annet som er småvrient med tradisjonelt verktøy.

Vi syntes dette så interessant ut og bestilte et lite sett på Amazon. Etter få dager ble pakken levert på døren og vi kunne teste.

Smart tenkt

Pakken inneholdt universalpipen, et håndtak med skralle og en overgang fra 3/8"-firkant til 1/4"-bits.

Flytte for deg selv - hva med verktøy?

I ESKEN: Settet kom med både pipe og håndtak ned skralle.  Foto: BRYNJULF BLIX
I ESKEN: Settet kom med både pipe og håndtak ned skralle. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer


Idéen er svært fiks. Inne i selve pipen sitter det tett med fjærbelastede stålpinner. Disse kan du presse innover slik at hodet på bolten, mutteren eller kroken blir «omringet» av disse pinnene. Disse sitter godt nok til at dreiemomentet fra skrallen eller drillen får godt tak og kan skru bolten eller noe annet inn eller ut.

PASSER ALT: Prinsippet er enkelt, de fjærbelastede nålene gir etter og tilpasser seg rundt bolt, mutter eller krok ved påtrykk. Foto: BRYNJULF BLIX
PASSER ALT: Prinsippet er enkelt, de fjærbelastede nålene gir etter og tilpasser seg rundt bolt, mutter eller krok ved påtrykk. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer


Den kan altså erstatte piper til bolter/muttere med hoder fra 1/4" til 3/4" eller 7 mm til 19 mm. Også bolter med firkanthoder kan skrus.

PRAKTISK: Gator Grip kan erstatte en mengde ordinære piper. Foto: BRYNJULF BLIX
PRAKTISK: Gator Grip kan erstatte en mengde ordinære piper. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer


Den kan også brukes til å skru ukurante «hoder» som kroker, runde eller vinklede, samt vingemuttere.

Pipen har altså 3/8"-feste, og kan brukes manuelt eller med elektrisk verktøy med overgangen til bitsfeste.

BITS: Overgang fra 3/8" til 1/4" bits fulgte også med. Foto: BRYNJULF BLIX
BITS: Overgang fra 3/8" til 1/4" bits fulgte også med. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer


Magneter i stedet for kroker?

I bruk

Vi samlet sammen et par franske treskruer og noen kroker for å teste hvor fleksibel Gator Grip var i praksis.

Det første vi erfarte var at man har mindre styring med Gator Grip på skruer med sekskanthode, sammenlignet med ordinære piper. Årsaken er at skruen ikke nødvendigvis sitter midt i pipen, og vil slingre mer eller mindre når du drar i gang.

Løsningen er å forbore et passende hull, slik at skruen eller annet objekt sitter i utgangspunktet, før du starter verktøyet og begynner å skru.

Drill, ikke slagtrekker

Vi forsøkte først med Gator Grip montert i drillen. Det fungerte helt strålende. Spesielt til krokene er dette et genialt verktøy, og passer til selv ganske store kroker. Det er jo ikke nødvendig å få hele kroken inn i pipen, det holder fint at den stikker noen få millimeter inn.

Selv den store franske treskruen håndterte Gator Grip uten problemer. Det er hardt å holde igjen drillen, men skruen satt fjellstøtt.

GJORDE JOBBEN: Og den fungerte utmerket i drillen! Foto: BRYNJULF BLIX
GJORDE JOBBEN: Og den fungerte utmerket i drillen! Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer


Magneter kan brukes til mye

Vi testet også med slagtrekker, men det var ikke noen suksess. Det virker som om Gator Grip liker et konstant press framfor hyppige slag. Den hadde en tendens til å hoppe av når vi skulle skru de franske treskruene.

Så i dette tilfellet er en drill eller skrumaskin uten slag klart å foretrekke.

Er den verdt pengene?

Gator Grip fungerer, det er det ingen tvil om. Om det er en nødvendighet er en annen sak, det kommer helt an på hvilke bruksområder man havner borti.

I mange tilfeller er det en super løsning, som gjør at du kan skru flere varianter av bolter og kroker uten å bytte verktøy. Det vet vi ikke om noen annen løsning som kan.

Men hvor ofte støter man på slike utfordringer?

Kjøkkenredskapene du ikke trenger

Prisen på selve verktøyet var bare 137 kroner, med frakt og avgifter ble den tre ganger så høy. Velger man en mindre kjapp fraktløsning og handler den sammen med andre produkter, blir det gunstigere.

Vi har ikke sett den til salgs i Norge, foreløpig.
OPPDATERT:
Alltidbillig.com og Elfa har dette produktet i sortimentet, både selve pipen og hele settet.

Alt om verktøy