Garanterer bolig

Mens norske studenter sliter med høy husleie, går danskene motsatt vei. Flere universiteter og høyskoler garanterer nå nye studenter hybel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede nå garanterer universitetsbyene Aalborg og Odense nye studenter bolig når de begynner på studiene. Målet er sikre tilsig av arbeidskraft til byene.

Attraktiv

I Odense virker garantien fra begynnelsen av dette studieåret. Boligene som studentenes garanteres, ligger i Forsvarets tidligere eiendom Odense Kaserne.

image: Garanterer bolig

København og 19 omegnskommuner vurderer tiltaket i disse dager, mens Århus ventes å fatte et vedtak om kort tid.

- Boligene er et viktig salgsparameter for å gjøre byen attraktiv for unge mennesker. Vi har bruk for velutdannet arbeidskraft, så vi er nødt til å forebygge en nedgang i antallet unge i byen. Gjør vi ikke det, får vi et problem vi vil slite med framover, sier Poul B. Skou, boligrådmann i Aarhus, til Jyllands-Posten.

Felles løsning

I København er presset på boligmarkedet større enn i andre byer i Danmark. Derfor ønsker hovedstaden seg hjelp fra kommunene rundt. Hjelpen er kanskje på vei.

Kurt Hockerup, nestformann i Foreningen af Kommuner i Københavns Amt, går inn for en løsning sammen med overborgermesteren i København og de 19 andre borgermestre i regionen.

- Regjeringen har lovet en milliard kroner til bygging av ungdomsboliger de kommende fem årene. Min holdning er at boligene skal bygges tett på København. Jeg vil undersøke mulighetene for en felles plan for hovedstadsområdet, sier Kurt Hockerup.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!