Funky syver

Arne Jacobsens 50 år gamle klassiker Syverstolen kommer stadig vekk i ny drakt. Nå har 13 verdenskjente designere laget hver sin utgave til inntekt for AIDS-Fondet.


Utfordring

I samarbeid med AIDS-Fondet, og i kampen mot utbredelsen av HIV i de afrikanske land, kontaktet Fritz Hansen en rekke anerkjente merker med følgende utfordring:

"Hvordan ville Syverstolen se ut i dag, om du hadde frie hender til å designe den?"

Resultat: 13 funky versjoner av den 50 år gamle klassikeren, signert Birger Christensen, Bisazza, Camper, Diesel, Georg Jensen, G-Star, Hugo Boss, Hummel, Louis Vuitton, Mandarina Duck, Missoni, Paul Smith og Royal Copenhagen.

- Vi er meget stolte over at disse store internasjonale merkene deltar og samtidig støtter den globale kampen mot AIDS; uttaler Jacob Holm, administrerende direktør hos Fritz Hansen.

Vandreutstilling

De spreke Syverstolene har vært stilt ut i København, og befinner seg nå i London, før de skal videre til Milano, New York og Tokyo. Våren 2006 skal de auksjoneres bort, til inntekt for AIDS-Fondet.

Louis Vuitton hyller Syveren med utgangspunkt i en av firmaets kjerneområder: Reise.

- Det står hver og en fritt å forestille seg hvordan man har lyst til å bruke den: Om man ønsker å henge den opp i en gren til middagslur, i et stativ - eller i hagen til lek, sier Xavier Dixsault, utviklingsdirektør i Louis Vuitton.

Sammenfoldet ser stolen, i naturlær, nesten ut som en veske (se bildet over til høyre), men når den er satt opp, er det ingen tvil om hva som har inspirert Vuitton.

Trykk her for å se Vuittons stol satt opp - og bilder av de 12 andre stolene.

Les mer om Arne Jacobsen:

  • Bildespesial, Saltos Little Friend og nyheter fra Fritz Hansen
  • Deilig dansk design
  • TEST DEG SELV: Kjenner du din Jensen fra din Jacobsen?
  • PRISTEST: Er de danske designklassikerne billigst i Danmark?
  • Morgenmad med Arne Jacobsen
  • Kult og klassisk i København

  • Ekstern lenke: Fritz Hansen AS