Full tilgang til NRKs nett-TV

NRKs smart-TV-app lar fortsatt vente på seg, men har du en nyere TV fra Samsung er du faktisk bare fem enkle trinn unna full tilgang.

Jada, streaming fra NRK.no via TV-ens nettleser. Foto: ØYVIND PAULSEN
Jada, streaming fra NRK.no via TV-ens nettleser. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK har vært flinke til å legge ut både livesendinger og sitt rikholdige arkiv på sine egne nettsider. Når de i tillegg har laget apper som fungerer godt både for Android- og iOS-folket, er det derfor ingen overraskelse at stadig flere av oss nyter NRKs innhold på mobile enheter og datamaskiner.

Men en ren TV-app for landets smart-TVer har ennå ikke kommet, og en av forklaringene har vært at det har vært for ressurskrevende å lage en TV-app som skal fungere hos alle de ulike TV-merkene.

Glemte du å se eller ta opp siste episode av Monsen på villspor, har du derfor vært nødt til å se reprisen på mobilen eller nettbrettet ditt. Enkelt har i stedet valgt å koble PC-en direkte til TV-en, mens andre igjen har gått til innkjøp av en streamingboks som kan streame innholdet fra din bærbare enhet over på TV-en. Her fungerer Apple TV godt, men også Chromecast har potensiale til å bli en enkel og stabil løsning.

Har du en nyere TV fra Samsung kan du imidlertid slippe langt billigere og enklere unna.

Fem trinn er nok

Hele løsningen ligger i at du kan bruke TV-ens innebygde nettleser, i stedet for å kjøpe deg nok en dings. Og dette er altså nytt selv om smartTV-ene har hatt nettlesere i flere år. Så langt har de nemlig manglet de nødvendige tilleggene som trengs for å takle livestreaming.

Les også: Sorry, Smart-TVen din er dum.

Nå har det imidlertid skjedd ting.

- Vi oppdaget nylig at NRK har gjort en endring som gjør at flere av våre TV-modeller nå kan vise TV via nettleseren, sier Knut-Eirik Rørnes fra Samsung Norge. I tillegg til våre 2014-modeller, vil dette også fungere på F-modellene som ble lansert i 2013, avslutter Rørnes.

Totalt er det fem enkle trinn du må gjennom for å få det til å virke, og du ser dem alle her:

Trinn 1. Start TV-ens innebygde nettleser, skriv NRK.no på toppen. Trinn 2 er å trykke på hjelpesidene, og så velge alternativet "Video på mobil og nettbrett". Foto: ØYVIND PAULSEN
Trinn 3: Så må du gå ned til denne blå lenken Foto: ØYVIND PAULSEN
Trinn 4: Her får du opp tre innstillingsvalg. Du skal velge den øverste. Foto: ØYVIND PAULSEN
Trinn 5: Så må du huske å lagre innstillingene. Glemmer du dette må du gjøre de samme innstillingene en gang til neste gang du skrur på TV-en. Foto: ØYVIND PAULSEN
Jada, streaming fra NRK.no via TV-ens nettleser. Foto: ØYVIND PAULSEN
Du kan selvsagt blåse opp størrelsen til å dekke skjermen, som her vist på Samsungs nye og lekre 65-tommers 4K-modell. Foto: ØYVIND PAULSEN


Men gjelder det bare Samsung?

Selv om vi i DinSide fikk dette demonstrert på Samsungs splitter nye 4K-modell som kommer i butikken i slutten av april måned, kan det godt hende at snarveien også vil virke på andre TV-merker.

Betingelsen er nemlig at TV-ens innebygde nettleser klarer å takle "Flash-avspiller med HDS" (se trinn fire i bildespesialen). Vel tilbake på kontoret prøvde vi for eksempel Sonys nye W805B, og den klarte det dessverre ikke.

Vi kommer imidlertid til å prøve dette på alle de TV-ene vi får inn til test framover, så her er det bare å følge med. Har du fått det til med din TV-modell? I så fall vil vi gjerne høre fra deg i debatten under.