Full priskrig i byggebransjen

Fredag åpner Norges første Byggmax på Hamar. Lørdag åpner Bauhaus sitt første varehus på Liertoppen utenfor Drammen. Begge byggevaresentrene har prisgaranti, og betydelige ambisjoner for videre ekspansjon.

Publisert
Sist oppdatert

Klar, ferdig, priskrig!

Det er ikke bare billige svenske kleskjeder som etablerer seg i Norge. Fredag åpner den svenske byggevarekjeden Byggmax sitt første varehus på Hamar.

- Byggmax er byggevarebransjens Ikea, og vi har som mål å levere kvalitetsvarer til norske kunder til lavest mulig pris, sier Jon Ola Stokke, daglig leder i Byggmax Norge, til DinSide.no.

Hovedsatsningsområdet er trelast, lister, tilbehør, vinduer, dører, gulv og andre basisvarer som gipsplater, maling et cetera. Byggmax bygger litt på Ikeas prinsipp om at kunden må gjøre litt selv. - Vi kjører en selvbetjeningsmodell, og kan derfor presse prisene, sier Stokke.

Jon Ola Stokke, daglig leder i Byggmax Norge. <i>Foto: Byggmax</i>
Jon Ola Stokke, daglig leder i Byggmax Norge. Foto: Byggmax Vis mer


Det er imidlertid ikke billigvarianter av kjente varer de satser på. Byggmax skal føre store merkenavn som Moelven på trelast. Andre merker er kanskje bedre kjent i utlandet, som den franske malingsprodusenten Caparol.

Prisgaranti

Prismessig har Byggmax satt seg som mål å ligge 10-30 prosent under dagens aktører i bransjen. I tillegg lover Stokke en prisgaranti som overgår den rigide vi kjenner til fra el-bransjen.

- Vi sier at finner du en tilsvarende vare et annet sted innen to uker, får du differansen tilbake, samt 10 prosent avslag på varen du har kjøpt hos oss, sier han til DinSide.no. - Og da er vi runde på det vi omtaler som tilsvarende. Vi opererer ikke med noen lange og kompliserte tall- og bokstavkoder.

- Vårt motto er at ingen som forlater en Byggmax-butikk skal være misfornøyde, sier han.

Bredere konsept

Den tyske byggevarekjeden Bauhaus, har et litt bredere konsept. I tillegg til trelast og basisvarer, vil de også føre småelektrisk utstyr, VVS produkter et cetera.

I tillegg vil utvalget være bredere, og kunder kan velge mellom kjente norske merkevarer og konkurrerende utenlandske. Byggevarehuset satser like fullt på å være konkurransedyktige på pris.

- Vi har et ønske om å være best på pris i Norge, dette garanterer vi gjennom en prisgaranti. Så uansett skal våre kunder være sikre på at vi har de billigste varene, sier Kay Evensen, administrerende direktør i Bauhaus Norge.

Full priskrig i byggebransjen


De går også to prosent lenger enn sin svenske konkurrent. Bauhaus' prisgaranti går ut på at dersom man innenfor 14 dager finner et billigere produkt i Norge, vil man få refundert differansen, samt få 12 prosent rabatt i forhold til billigste pris.

Ifølge Evensen gjelder dette også netthandel og salgsvarer. - Vi skal være billigst. Vi har et ekstremt fokus på alltid å være best på pris, og en stor del av virksomheten vår går med til å sjekke konkurrentenes priser.

Veien fremover:

Foreløpig burde dette være oversiktlig, og de to nykommerne ligger såpass langt fra hverandre at de ikke er reelle konkurrenter. Dette vil imidlertid ikke vare så lenge - begge kjedene planlegger ekspansjon, dog i litt ulikt tempo.

Byggmax åpner sitt første varehus på Hamar fredag, og de neste kommer fortløpende: Skien 13. april, Kongsvinger og Abildsø i midten av mai. Det er konkrete planer for varehus i Bærum og Drammen, og Byggmax jobber også med å etablere sentre rundt de store byene på Vestlandet og i Midt-Norge.

Bauhaus åpner sitt første varehus på Liertoppen lørdag, og planlegger å åpne et par sentre i året, til de er oppe i en 8-9 stykker. Bauhaus leter for tiden etter passende tomter i områdene rundt Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand eller Grenland.

Har du erfaring med noen av disse kjedene? Skriv gjerne inn i debatten og fortell!

Eksterne lenker:
Byggmax
Bauhaus


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer