<b>IKEA BEST I TEST:</b> Du kan rope hurra om du har denne Ikea-kasserollen i skapet: Den er best i test.  Foto: Ikea
IKEA BEST I TEST: Du kan rope hurra om du har denne Ikea-kasserollen i skapet: Den er best i test. Foto: IkeaVis mer

Full pott for Ikea

Billigst er best.

Ikea-kasserollen Favorit vinner en soleklar seier over seks andre konkurrenter i dansk kasserolletest, skriver avisen Tjek.dk

De har testet sju kasseroller i prisklassen fra drøye 200 norske kroner til drøye 1.000 kroner, og ifølge denne testen er Ikea-kasserollen altså bedre enn eksklusive merke-kasseroller som er mer enn fire ganger så dyre.

At man ofte betaler mer for merket, enn hva produktet er verdt, er også sant for denne testen av stekepanner, selv om Ikea kommer dårligere ut i akkurat den testen.

Disse kasserollene er testet:
OBH Nordica Supreme (type 8217)
Cook & Baker energy
Le Creuset
Ikea Favorit
Eva Trio Dura Line
Tefal Jamie Oliver professional series
Tefal Privilege Pro

Show-off

Som tidligere nevnt: Det er testens billigste kasserolle som går av med seieren, med seks av seks mulige poeng - altså Ikeas Favorit.

Taperen er også testens dyreste: Le Creuset. Ifølge dommeren i testen, hører ikke denne kasserollen engang hjemme på et kjøkken.

- Det er show off – den er ikke beregnet til et kjøkken, sier næringsmiddeltekniker Lone Lysdal til Tjek.dk

Le Creuset får hovedsakelig gjennomgå på grunn av vekten: Med lokk veier den hele 2,7 kilo, sammenliknet med testvinneren fra Ikea som veier 1,3 kilo med lokket på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Le Creusets kasserolle koster i Norge 1.069 kroner (pris fra Hegdehaugens jernvarehandel), mens Ikea Favorit koster 235 kroner.

Du kan se alle resultatene og enkeltvurderingene av enkeltkasserollene hos Tjek.dk.

Vi nevner her testresultatene i fallende rekkefølge, med testvinneren først: Ikea Favorit, OBH Nordica Supreme, Tefal Jamie Oliver professional series, Tefal Privilege Pro, Eva Trio Dura Line, Cook & Baker energy og Le Creuset.

Fremtidens kasserolle er av silikon

Om testen

Tjek.dk har latt næringsmiddeltekniker og meierist Lone Lysdal ved Karolines Køkken hos Arla i Århus, teste kasserollene. Hun har erfaring med kjøkkenredskaper, og har vurdert produktene ut i fra hvordan man selv ville sammenliknet dem hjemme på sitt eget kjøkken.

Hun har kokt opp vann og laget saus på gassbluss og induksjonsovn, og gjort det samme med alle sju kasserollene. Det er lagt særlig vekt på kasserollenes vekt, hvor raske de er ved oppkoking av vann og hvordan de klarer jobben med sausen.