Bildevegg. Tomme rammer. Malte rammer på veggen. FYNCT-bloggen gjør narr av alle interiørgrepene. Foto: Ifi.no
Bildevegg. Tomme rammer. Malte rammer på veggen. FYNCT-bloggen gjør narr av alle interiørgrepene. Foto: Ifi.noVis mer

Fuck your Noguchi coffee table!

Bloggen for deg som er lei av at alle hjem i alle interiørreportasjer ser like ut og har de samme produktene.

Vi er alle så individuelle når vi innreder. Kombinerer litt rimelige bokhyller med en gammel stol vi har arvet, farfars gamle amerikakoffert, en sofa fra Bolia eller Skeidar, og så kliner vi til på én eller to designklassikere. En Eames Lounge chair. Noen gamle bokstaver som skriver ut initialene våre, eller andre personlige meldinger som "Home" eller "Eat".

Keep calm & carry on-plakaten er pent rammet inn i en svart ramme, og til mormors gamle spisebord har vi valgt syveren-stoler eller de formstøpte plastikkstolene fra Eames. I hvitt eller svart. Med mindre, selvfølgelig, vi har en Eames rocking chair med et saueskinn i, og ikke ønsker at det skal bli for mye.

Fryktelig individuelt.

Bloggprotest

Hatobjekt numero uno: Noguchis salongbord. Foto: Produsenten
Hatobjekt numero uno: Noguchis salongbord. Foto: Produsenten Vis mer


Om du er lei av å se de samme møblene om og om igjen, omkranset av ulike loppemarked og Ikea-funn, er du ikke alene. Bloggen Fuck your Noguchi coffee table (FYNCT) er nok hakket mer lei enn de fleste, og er viet de største designklisjeene. Dette er ingen blogg med store ord. Det er heller ikke hysterisk morsomt, som den gladironiske superkritiske motebloggen gofugyourself som får motepoliti-Jan Thomas til å fremstå som en tilårskommen kattepus.

FYNCT er rett på. Ett bilde, og en setning. Fuck your [sett inn passende møbel eller innredningsgrep]. Her er det bare å boltre seg. Og bli tatt på kornet. Vi innrømmer det gjerne; vi føler oss truffet mer enn én gang, uten at vi blir fornærmet av det. For det er jo en grunn til at noen produkter blir populære. De er fine. Og de virker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva er du mest lei?

Hva hater du aller aller mest? (Avsluttet)
Gamle eller nygamle bokstaver som sier "Home" etc(23%) 238
Sitater klistret på veggen(17%) 179
At absolutt alt i hele huset er malt hvitt(14%) 145
Tomme fuglebur(9%) 94
Hodeskalle(7%) 70
Gammel koffert som spisebord(6%) 66
Rådyr i ulike varianter(6%) 59
Gamle vinkasser el.l. gjenbrukt som bokhyller(4%) 42
Fargekoordinert bokhylle(4%) 41
Gammelt spisebord med nye syveren/eames-stoler(4%) 40
Bildevegg(3%) 28
Eames hang-it-all knaggrekke(3%) 28
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Og her diskrimineres det ikke. Alle synder skal frem i lyset. Bloggeren hater fargekoordinerte bokhyller. Han hater fototapetet ditt. Det utstoppete dyrehodet. Det utstoppete dyrehodet i papp. Trestubbekrakken. Og selvfølgelig, designklisjeklassikeren over alle: salongbordet signert den japanske designeren Noguchi.

Lei av striglete hjem og floskler i interiørreportasjene? Da vil du elske denne: Bli med hjem til den svenske interiørdesigneren Moa og barna hennes.

Alle som har vært innom interiørblogger mer enn én gang, vil nok også dra på smilebåndet av temadagene. Glem Wallpaper Wednesdays eller Sofa Sundays som ikke gjør noe annet enn å trigge shoppingmuskelen. Her er Terrarium Tuesdays og Cluster frame Fridays. Altså ulike varianter av terrarium på tirsdager og bildevegger på fredager.

Og dersom du kjeder deg i helgen, kan du alltids dekke over svaret og leke "finn klisjeen".

Det norske noguchibordet?

I 2008 intervjuet vi Isabel Watson som hadde besøkt 25 norske hjem til boken Norske Interiører NÅ. Nå hadde hun lett seg frem til mange forskjellige hjem og stiler, men det var likevel noen gjengangere.

- Over alt fant vi en spesiell type japanskinspirert lysranke på veggen. Denne fant vi i overraskende forskjellige hjem, uansett om det ellers var innredet minimalistisk, romantisk eller etnisk, sa Watson til DinSide den gang.

Les mer: Fire fantastiske norske hjem