Fritidsboligene ingen vil ha

I Hemsedal står eiere av borettslagsleiligheter i kø for å selge. Ingen vil kjøpe. De skulle hørt på oss.

Publisert
Sist oppdatert
Vi blir kontaktet av fortvilede folk hver uke som vil ha hjelp til å få solgt borettslags-leilighetene sine.Espen Eliassen, Terra Eiendomsmegling


De skulle ha hørt på oss.

- Selg, selg, eller vent, vent, skrev DinSide Bolig tidligere i høst, i artikkelen Klart for hyttekrakk.

Dette var det beste rådet vi kunne gi til alle dem som ikke fikk med seg vår kommentators advarsel i april i år: Se opp for lokale hyttekrakk.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Regn ut: Hvor mye er hytten din verdt?

Får ikke solgt

– Vi blir kontaktet av fortvilede folk hver uke som vil ha hjelp til å få solgt borettslagsleilighetene sine. Vi opplever et ras av slike fritidsboliger for salg, og flere ser ut til å komme, sier Espen Eliassen, daglig leder i Terra Eiendomsmegling i Hemsedal, til Dagens Næringsliv.

Ifølge Dagens Næringsliv var 42 av 77 fritidsboliger avertert for salg i Hemsedal organisert i borettslag med lavt innskudd og høy fellesgjeld.

– Når så mange vil selge seg ut samtidig, presser det prisene ned, sier Espen Eliassen til Dagens Næringsliv. Terra Eiendomsmegling i Hemsedal har nå så liten tro på slike fritidsboliger at de ikke lenger tar slike oppdrag.

Sikre kjøp

Det er imidlertid ikke sagt at alle hytter er risikable investeringer, eller tapsprosjekter. Selv om hyttemarkedet ikke er det beste for borettslagsleilighetene, trenger ikke alle som eier en hytte å fortvile. Statistisk sentralbyrås (SSB) kvartalsvise eiendomsundersøkelse viser at fritidsboliger steg mest i verdi fra tredje kvartal i fjor - til tredje kvartal i år.

Denne gjelder imidlertid kun omsatt eiendom - hytter som ikke blir solgt er altså ikke med i denne statistikken. Men hvilke hytter lønner det seg å kjøpe?

- De nye og dyre hyttene som koster over 3-3,5 millioner kroner kan utgjøre en risikogruppe. I Norge koster gjennomsnittshytten rundt 650.000-750.000 kroner, og disse urhyttene, som jeg kaller dem, er mindre risikobetonte. De har et marked, sa Finn Tveter til DinSide tidligere i november.

Les mer: Her er de sikreste hytteområdene


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer