Fremtidens vinnerstrøk

De som kjøpte bolig på Grünerløkka for fem år siden, smiler hele veien til banken i dag. Finnes fremtidens Grünerløkka i Norges største byer?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

"Grünerløkkafisering" er blitt et begrep i Oslo. Det betegner utviklingen denne bydelen har hatt de siste ti årene. Løkka har gått fra å være nedslitt og billig, til å bli trendy og dyrt.

De som kjøpte leilighet på Grünerløkka tidlig på 90-tallet, kan i dag glede seg over en pen gevinst. Boligprisene har steget jevnt over hele Norge, men i områder som Grünerløkka har prishoppet vært større, nettopp fordi området har fått ”et løft”.

Gunstig å kjøpe tidlig

Gamlebyen er et område med potensiale i Oslo.
Gamlebyen er et område med potensiale i Oslo. Vis mer

Vi har snakket med meglere for å finne fremtidens vinnerstrøk i fem norske byer; Oslo, Bergen, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Vi har da lett etter de strøkene som ventes å få et løft utover den ordinære prisstigningen.

Klikk på lenkene i boksen til høyre for å lese om vinnerstrøkene i de fem byene.

Dette er strøk som ennå ikke har hatt den prisveksten som kan forventes, og som trolig vil bli mer og mer trendy. Fortsetter boligmarkedet å stige, vil det være gunstig å gå inn og kjøpe på et tidlig tidspunkt i slike vekstområder.

Snur markedet mot nedgang, vil situasjonen være en annen, også for de såkalte vekstområdene.

Ungt og trendy

Økonomisk Rapport har tidligere i år brukt statistikk for å se på hva som kjennetegner bydelene med vekstpotensial.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vekstområdene preges av at den eldre befolkningen, og barnefamiliene flytter ut. Inn kommer unge mennesker med høy utdannelse og god økonomi. Bydelene blir etter hvert mer og mer trendy, og får mer utbygd uteliv. I tillegg preges vekstområdene av stor flytteaktivitet. De trendy bydelene ligger nesten alltid sentrumsnært til.

Også i fjor spådde meglerne hvilke strøk som ville stige mest i verdi i årene fremover. Klikk her for å lese fjorårets spådommer om fremtidens vinnerstrøk.