Små stasjoner rundt i butikken skal gjøre det enklere å finne frem. Foto: Clas Ohlson
Små stasjoner rundt i butikken skal gjøre det enklere å finne frem. Foto: Clas Ohlson Vis mer

Fra gubbdagis til familiebarnehage

Clas Ohlsons første butikk i Norge har blitt ny.

Publisert
Sist oppdatert
Clas Ohlson i Torggata er en butikk for fremtiden og fremstår nå som en moderne ”gubbdagis” for hele familien. Geir Hoff, adm.dir, Clas Ohlson Norge


- Hvor har dere møbelknotter?
- De finner du i I 29, til venstre for kassen.

Denne journalisten skulle bare innom Clas Ohlson for å plukke med seg et par ting til et flytte og oppussingsprosjekt, men avsporet i kjøkkenavdelingen, og måtte få hjelp til å komme tilbake på riktig spor. Her hadde det tydelig skjedd mer enn et par ting siden sist vi pusset opp og trengte påfyll av stort og smått til prosessen.

Se årets nyheter fra Clas Ohlson

En ryddigere handleopplevelse

Køen var lang da Clas Ohlson i Torggata i Oslo åpnet i ny drakt.  Foto: Clas Ohlson
Køen var lang da Clas Ohlson i Torggata i Oslo åpnet i ny drakt. Foto: Clas Ohlson Vis mer


Torsdag 2. desember kunne Clas Ohlsons butikk i Torggata åpne dørene for nye kunder, etter lang tids ombygging. 150 kunder hadde trosset kulden og ventet utenfor klokken ti.

Ombyggingen er et resultat av en omfattende kundeundersøkelse som ble satt i gang i 2007. Konklusjonen var nemlig klar: Kundene ville ha en ryddigere og mer oversiktlig handleopplevelse, skriver selskapet i en pressemelding.

Geir Hoff, administrerende direktør for Clas Ohlson i Norge, håper gamle og nye kunder vil sette pris på forandringene.

– Med 10.000 artikler i butikk og .5000 til på lager, er det en utfordring å presentere produktene på en måte som gjør det lett for kundene å finne det de ser etter. Det er lagt vekt på å gi kundene god plass mellom reolene, og vise frem vareutvalget i hyllene på en bedre måte. Butikken fremstår lysere og luftigere enn tidligere, sier Hoff i en pressemelding.

Se bilder lenger ned i artikkelen

Miljøfokus

Samtidig med butikknyåpningen annonserer Clas Ohlson samarbeid med barnas miljøvernorganisasjon, Miljøagentene.

– Hensyn til miljø og natur blir stadig viktigere for både oss og våre kunder. Clas Ohlson jobber i dag aktivt med miljøspørsmål, men nå ønsker vi i Norge og synliggjøre dette med et samarbeid med Miljøagentene, sier Hoff.

Det første miljøgrepet de tar er å få ned forbruket av bæreposer. Det brukes i dag ca 1 milliard plastbæreposer i Norge hvert år, og nå ønsker Clas Ohlson at dette forbruket skal ned. De oppfordrer til bruk av handlenett, og tilbyr papirposer, og fra og med 1. desember skal også Clas Ohlson ta seg betalt for bæreposer. 10 % av posesalget skal gå til Miljøagentene og deres miljøtiltak.

For 20 år siden var de gratis overalt: Siden dagligvarebutikkene begynte å ta betalt, har årisen har steget med 250% hos enkelte dagligvarekjeder.

Kjeden jobber også med å installere innsamlingsstasjoner for e-avfall i samtlige butikker i Norge i samarbeid med Miljøagentene og Elretur. Første butikk ut er Torggata.

Clas Ohlson er en av de mest populære billigbutikkene når Nordmenn skal handle verktøy. Men en annen seiler opp som favoritt, blant DinSide-leserne: Her handler vi helst verktøyet vårt

Fra gubbdagis til familiebarnehage:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer