Fra det ene til det andre

Denne sofaen er nok et eksempel på at Ole Brumm-filosofien fungerer: Ja takk, begge deler.

<B>TRIPP TRAPP TRESKO:</B> Slot Sofa er smart som bare det, men er den god å sitte i? Foto: Matthew Pauk
TRIPP TRAPP TRESKO: Slot Sofa er smart som bare det, men er den god å sitte i? Foto: Matthew Pauk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For all del, sofabord er hyggelig når en skal spise kake, eller når barna skal bygge togbane, eller når en trenger et sted å legge all reklamen som har dukket opp i postkassen i løpet av uka.

Men den er ikke hyggelig når stua er liten, og du allerede har dunket på deg flere blåmerker fordi bordet står akkurat der.

Les også: Denne sofaen har alt

Skyveprinsipp

Dette er enn så lenge en idé, men den amerikanske designeren Matthew Pauk har åpenbart truffet en nerve hos noen.

Slot Sofa er forståelig både på norsk og på engelsk, og selv om noen har kalt den smarte sofaen for en tetris-sofa, er prinsippet like enkelt som det er genialt: Bordet kan svært enkelt skyves ut og inn av sofaen, og dermed tar det overhodet ikke opp gulvplass når bordet skyves inn, mens det fungerer som vanlig bord når en skyver ut.

Ulempen er naturligvis at bordet gjør at sofaen mister en sitteplass når det skyves inn, men samtidig får de to som faktisk ender opp med å bruke sofaen litt ekstra lagringsplass (kaffekopp? laptop? avis? fjernkontroll?) i midten.

Trangbodd? Sjekk disse smarte møblene

Ikke i salg

Fra liten sofa for to til minisalong for fem. Foto: Matthew Pauk
Fra liten sofa for to til minisalong for fem. Foto: Matthew Pauk Vis mer


Putene som ligger under sofaen idet bordet er borte fra gulvet holdes på plass av magneter når de plasseres oppå bordet, og kan slik brukes til for eksempel benplass til de to i sofaen. Eller en kan legge dem under bordet og bruke bordet i ren "pall"-form.

Stoffvalget til Pauk er betydelig mer tradisjonelt enn utformingen. Han har gått for helt vanlige sofatekstiler, og har brukt formet kryssfiner som sofaramme. Umiddelbart ser ikke sofaen ut som den har den beste komforten, med litt for harde puter og litt for firkantede former til at en virkelig kan legge seg tilbake mens en zapper seg gjennom fredagskvelden.

Enn så lenge er ikke dette et produkt som serieproduseres, og eksisterer så vidt vi vet bare som en prototype i lokalene til Matthew Pauk. Modulbaserte møbler bør uansett ha en lysende framtid foran seg, spesielt i storbyer der folk bor trangere og trangere for mer og mer penger.

Se også hvor mye man kan få plass til på 23 kvadratmeter.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!