Fortsatt vekst i boligmarkedet

Eier du egen bolig er sjansene store for at du "tjente" gode penger på boligen din i fjor.


Marginal økning siste kvartal

Det er gode grunner til å smile for boligeiere. Boligprisene steg med 0,9 prosent i snitt fra 3. til 4. kvartal i fjor, viser Statistisk sentralbyrås boligprisindeks. Tar vi hensyn til sesongvariasjoner steg prisene med 2 prosent, noe som er mer enn det de vanligvis gjør mot årets slutt.

Minst vekst i Oslo og Bærum

Blokkleiligheter økte mest - med 1,4 prosent fra 3. til 4. kvartal, mens eneboliger økte med 0,9 og småhus med 0,4 prosent. Prisutviklingen har vært noenlunde jevn over hele landet, men aller mest steg prisene i tre av landets fire største byer, Stavanger, Bergen og Trondheim, med 1,7 prosent.

Oslo, inkludert Bærum, hadde lavest vekst i siste kvartal i fjor: kun 0,3 prosent. På årsbasis ser det imidlertid ikke så ille ut for Østlendingene. Snittprisene økte med 8,3 prosent fra 4. kvartal i 2004 til samme periode 2005.

Årsoppgjør

På landsbasis steg boligprisene i snitt med 7,8 prosent i denne perioden. Størstedelen av prisveksten kom i 1. kvartal, med 4,9 prosent. Igjen var prisveksten størst i Stavanger, Bergen og Trondheim - med 10 prosent.

Sannsynligheten for at boligen din skal falle i verdi med det første, er heldigvis heller liten (eller uheldigvis, om du skal etablere deg på boligmarkedet).

Fortsatt boligboom i sikte

Hvor mye er boligen din verdt? Sjekk i vår boligtakstkalkulator, og se priser på tilsvarende boliger i ditt område.

Til sammen er 15.216 boligomsetninger benyttet i indeksberegningene for 4. kvartal 2005.

Trykk her for å lese mer på SSBs nettsider