Fortsatt ved til salgs

Kuldeperiode til tross, det er ennå ved å få kjøpt.

<strong>Den som leter, finner:</strong> Det er fortsatt mulig å få kjøpt ved, men du må kanskje forhøre deg med flere utsalg. Foto: Colourbox.com
Den som leter, finner: Det er fortsatt mulig å få kjøpt ved, men du må kanskje forhøre deg med flere utsalg. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nylige kuldeperioden kombinert med rekordhøye strømpriser, har fått nordmenn til å hamstre ved som aldri før. Dette fører til rykter om tomme vedlager, og nervøst legger vi siste kubbe i ovnen i påvente av flere iskalde dager.

Rykter sier sjelden den fulle sannhet, derfor har DinSide ringt vedutsalg landet over for å sjekke om det er ved å få tak i eller ikke.

Skal du kjøpe ny vedovn? Se hvilken vedovn du bør velge.

Forsatt ved noen steder

Vi har kontaktet åtte tilfeldig utvalgte vedprodusenter og andre utsalgssteder i og rundt Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo.

Ringerunden viser at det hos enkelte er hold i ryktene, noen er faktisk helt tomme og har ikke tørr ved til salgs før neste vinter.

Dette gjelder likevel langt fra alle; fire av de åtte utsalgsstedene vi har kontaktet har nemlig fortsatt mye ved igjen på lager.

Konklusjonen er at trenger du ved til fyring, bør du høre med flere utsalgssteder før du gir opp. For slett ikke alle er tomme for ved ennå.

Det kan dessuten være en idé å ringe til vedselger på forhånd, så slipper du bomturer. Dette gjelder spesielt for de som bor et stykke unna de nærmeste vedutsalgene.

Og det kan absolutt lønne seg å hamstre ved akkurat nå, skal vi tro den offisielle amerikanske værvarslingstjenesten Climate Prediction Center. De spår en ny kuldebølge for oss nordboere, som vil inntre rundt 20. januar.

Du trenger ikke betale alt selv: La kommunen sponse ny peis