Naturewash er ingen solseng, men en vaskemaskin. Foto: Electrolux
Naturewash er ingen solseng, men en vaskemaskin. Foto: ElectroluxVis mer

Før var det skittent med grønske

Vaske klær med gress. Det er jo logisk.

For ikke lenge siden omtalte vi vaskemaskinkonseptet Shine, en minimaskin for urbane husholdinger, med mulighet for å henge hele maskinen på veggen.

Men dette er ikke det eneste sprellet som kommer fra Electrolux fantasiavdeling, Designlab.

Under en designkonkurranse i fjor, ble vaskekonseptet Natureworks presentert. Det er nå også vist frem i forbindelse med The Philips House of the Future at Grand Designs Live 2010.

Les også: De beste vaskemaskinene i test

Mer enn bare grønt gress

Og det er den vi ser på bildet. Det som ser ut som en ugressovergrodd solseng, er altså ikke det, men derimot et system som skal gjøre klærne dine renere.

- En dag lå jeg og noen venner på plenen etter lunsj, og nøt den deilige duften av jord og gress, og den scenen inspirerte meg, forteller designeren Zhenpeng Li i en produktbeskrivelse på Electrolux nettsider.

Les også: Bør du velge kombimaskin?

Uten vann

Designerne jobber med å finne nye veier til rent tøy, uten å ta ibruk vann, som mange steder i verden er en begrensent ressurs.

Naturewash bruker negative ioner for å gjøre tøyet renere. Man kan gjøre tøyet renere ved å legge det på sengen, eller ved å legge seg på sengen med tøy på for den del. Og gresset er ikke gress, selvfølgelig, men noe som ser slik ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det lukter til og med gress, sier Henrik Otto, senior VP ved Global Designs hos Electrolux i en presentasjonsfilm av produktet.

Men det er en ulempe her: Klærne må være laget av nanoteknologidekkede tekstiler.

Og vi trenger vel neppe nevne at produktet foreløpig er mer enn et lite stykke unna å komme i handelen?

Du vil spare vann, men er sparedusjen egentlig en magisk oppfinnelse?