Folk vil velge kanal

Fire av ti nordmenn vil betale opp til 40 kroner i måneden per kanal.

Fire av ti forbrukere er villige til å betale opp til 40 kr i måneden per kanal.  Foto: Colourbox.com
Fire av ti forbrukere er villige til å betale opp til 40 kr i måneden per kanal. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av tre norske tv-seere vil velge kanaler selv, ifølge en undersøkelse utført av TNS Gallup, på vegne av Forbrukerrådet.

Seks av ti ville lagt vekt på muligheten til å sette sammen sin egen kanalpakke hvis de skulle valgt ny tv-leverandør. Og fire av ti er villige til å betale 40 kroner i måneden per kanal, mens fire av ti er villige til å betale opp til 20 kroner i måneden per kanal.

Her slukkes tv-signalene i morgen

Medietilsynet på oppdrag av kulturministeren, skal utrede blant annet mulighetene for individuelt abonnentvalg av enkeltkanaler. I tillegg skal de se på alle former for distribusjon av fjernsyn. Resultatet legges fram i slutten av september.

- Vi forventer at Medietilsynets vurdering tar for seg både spørsmålet om hvilke typer regulering som kan være egnet for å sikre forbrukerne valgfrihet, og hvorvidt det er behov for ulike reguleringstiltak for de ulike distribusjonskanalene, sier Hans Marius Graasvold, underdirektør i Forbrukerrådet i en pressemelding.

Verdens beste digitale bakkenett?

- Giske har fra Stortingets talestol tidligere sagt at han ønsker at publikum skal få velge enkeltkanaler. Vi registrerer med glede at en nær samlet opposisjon nå også sier de aktivt vil arbeide for at dette skal bli en realitet, sier Graasvold.

Les om Norges første HD-kanal

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!