Flytting er mer enn å flytte de fysiske eiendelene dine.  Foto: COLOURBOX.COM
Flytting er mer enn å flytte de fysiske eiendelene dine. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer

Flyttehjelpen er nær

Nesten alt på ett sted.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mye som skal tas hånd om når du flytter. Hvorfor ikke søke hjelp på nett? Flytteportalen.no har samlet en rekke ulike tips og tjenester for deg som er på flyttefot.

Les også: Unngå disse flyttefellene

For deg som ikke har flyttet før, eller synes det er vanskelig å huske på alt som skal gjøres, har de laget en automatisk varslingstjeneste. Det er en rekke ulike ting å ta tak i underveis, og det kan være vanskelig å holde styr på hva som bør gjøres - når - og i hvilken rekkefølge. Du registrerer navn og kontaktinformasjon, samt flyttedato, og så vil du motta tips og påminnelser under hele prosessen.

Norge.no: nettstedet du bør bokmerke

Adresseendring

På Flytteportalen kan du få hjelp til å sende flyttemelding elektronisk til alle dine kontakter.

Flyttemeldingen blir imidlertid ikke sendt til Posten eller Folkeregisteret, så dette gjør tjenesten litt mangelfull. For selv om du forteller banken din at du har flyttet, vasker de adresselistene sine jevnlig mot Folkeregisteret, og vil alltid sende posten der du er registrert.

Her melder du fra om varig adresseendring på Posten og her melder du flytting til Folkeregisteret.

Flytteportalen jobber med å implementere bruk av Digital ID, slik at du også kan gjøre dette hos dem, men inntil videre er altså Folkeregisteret og Posten det aller viktigste, og de du bør kontakte først.

Tips: Selv om du gir beskjed til alle de ulike kontaktene dine om adresseendring, er det ikke alle som er like flinke til å oppdatere databasene sine. Det kan også være vanskelig å huske på alle kontaktene sine. Vi anbefaler derfor at du omadresserer posten din i minst en måned, for å være sikker på at du får all posten din. Dette er gratis den første måneden etter at du flytter.

Les også den utrolige historien om Oslo-kvinnen som fikk frastjålet posten, og nesten endte opp som forfatter.

Henter data fra meglerne

Dan Friis Møller i Flytteportalen.  Foto: Flytteportalen.no
Dan Friis Møller i Flytteportalen. Foto: Flytteportalen.no Vis mer


Flytteportalen har et samarbeid med flere av landets største eiendomsmeglerkjeder, blant annet Eiendomsmegler1, Privatmegleren og Poppe. Er megleren din tilknyttet Flytteportalen blir jobben langt enklere for deg.

- Megler vil spørre deg om du vil benytte deg av adressendringstjenesten. Dersom du da velger å benytte deg av den, vil du se at en rekke av dataene er forhåndsutfylt. Datasystemet vårt er integrert med meglers, slik at du blant annet slipper å fylle ut adresse, et cetera, sier daglig leder i Flytteportalen, Dan Friis Møller, til DinSide.

Tilbud på nye tjenester

Når du melder adresseendring, vil du også kunne krysse av for å motta tilbud på tjenester som strøm og internett i din nye bolig.

Flytteportalen får ikke provisjon, men såkalt "leads", altså de får betalt for hver kunde de har som ber om å få informasjon fra relevante leverandører.

- Det vil si at vi får en enkel pris per melding - ikke per avtale, sier Friis Møller.

Om dette vil gjøre det dyrere for deg, gjenstår å se. Men vi anbefaler deg uansett ikke å hoppe på første og beste tilbud. Du kan selv sjekke priser hos ulike leverandører, eller bruke noen av våre nyttige kalkulatorer:

Flytteportalen ble lansert i det stille i juni 2008, og nå, et drøyt år senere, mener Friis Møller at tjenesten er bra nok til at de kan satse bredere. - I august i år flyttet vi nesten 10.000 stykker, sier Friis Møller.

Skal du bruke flyttebyrå? Her kan du laste ned en standard flyttekontrakt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer