Canal Digitals kabelkunder må smøre seg med tålmodighet et par tre-fire uker til. Foto: Colourbox.com
Canal Digitals kabelkunder må smøre seg med tålmodighet et par tre-fire uker til. Foto: Colourbox.comVis mer

Flere oppdateringer fra Canal Digital

Endelig kommer det softwareoppdatering til Canal Digitals HD PVR-dekoder. Men ikke for alle.

Er du blant Canal Digitals kabelkunder med HD PVR-dekoder, har du nok allerede ventet på dette i mange måneder. Går alt etter planen, skal dette være på plass om en måned.

Parabol først ute - igjen

- Softwareoppdatering av HD PVR-en for parabol-kundene skjer tirsdag 6.10. Kabel-kunder trolig uke 44/45. Mer info blir lagt ut her: canaldigital.no/oppdateringer, skriver Canal Digital på sin Twitterprofil i dag morges.

Ifølge informasjonssjef Jørgen Thaule er dette de viktigste oppdateringene:

  • Stabil undertekst på kanaler som bruker såkalt tele-tekst undertekst, som for eksempel Canal+ kanalene, Discovery m.fl. Dette gjelder også på opptak.
  • Stabil undertekst for hørselshemmede for eksempel NRK 1 tekst-tv side 777.
  • Elektronisk Programguide (EPG) fungerer fullverdig. Benyttes for å sikre opptak av hele programmet ved forsinkelse i sendetidene. Settes i menyen .
  • Raskere EPG navigering i Elektronisk Programguide.
  • Bedret PVR funksjon og stabilitet for opptak/pause/spole i tv-sendinger. Ved tidligere versjoner av programvare opplevde enkelte kunder feil navn på opptak, dette er nå utbedret.

Forbrukerrådet ønsker eget klageorgan for digitalTV-tjenester

En boks til besvær

Debatten rundt Canal Digitals problemboks, og ikke minst manglende softwareoppdateringer, har rast på DinSide siden mars i år.
Da Canal Digital lanserte sin første HD-mottaker i 2007, var ikke vår anmelder spesielt begeistret, men siden har det kommet nye, forbedrete modeller på markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Den første HD-boksen med opptak fikk relativt bra omtale, men har siden vært gjenstand for mye diskusjon og debatt på DinSide. Blant annet var ikke programguiden spesielt vellykket. Parabolkundene fikk en runde med softwareoppdateringer i mars, mens kabelTV-kunder har ventet frustrert, uke etter uke, måned etter måned.

DinSide har gjentatte ganger vært i kontakt med Canal Digital angående disse oppdateringene. I august sa Canal Digitals informasjonssjef Jørgen Thaule til DinSide at oppdateringen forhåpentligvis ville komme i løpet av noen uker.

Krev prisavslag om dekoderen ikke virker

Flere oppdateringer i høst

Forrige uke fikk kabelkunder softwareoppdateringer til den ordinære HD-dekoderen, mens dem med en HD PVR-boks må fortsatt smøre seg med tålmodighet.

Tidligere denne uken annonserte Canal Digital at de åpner for at kabelTV-kundene vil kunne slippe å forholde seg til problemboksen, og i stedet for bruke flatTV-ens innebygde dekoder.

Nå kommer altså nok en softwareoppdatering for Canal Digitals parabolkunder neste uke, og trolig oppdateringer for kabelkundene en gang etter 26. oktober.

På tide å bytte til parabol, sier du? Se hvor enkelt det er å gjøre det selv.