Flere nye drømmehus

Eneboligen er fremdeles de flestes boligdrøm. Her kan du se flere av de nye boligtypene som er kommet på markedet.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Det er fremdeles nostalgien som teller når nordmenn skal bygge sitt eget hus. Tross det ser vi likevel at markedet for et mer moderne design øker, sier Irlinn Tystad, markedssjef i Mesterhus.

Vi har bedt en rekke av de største husprodusentene i Norge om å vise oss de nyutviklingene de har gjort på husfronten det seneste året. Dette gjelder da de standardiserte ferdighusene/eneboligene man får kjøpt hos husprodusentene.

Denne artikkelen ble publisert første gang for et par uker siden. Siden den gangen har også Norgeshus kommet med sine nye hus. Disse ligger nå som de første bildene i bildespesialen.

Flere nye drømmehus


TRYKK HER FOR Å GÅ DIREKTE TIL BILDESPESIALEN MED DE NYE HUSTYPENE

NB. Legg merke til hvilke(t) hus du synes er finest, og stem på det/dem i stem-objektet nedenfor. - Vær oppmerksom på at denne avstemningen ikke er reell for Norgeshus da de først har kommet med i stem-objektet nå.

Mange av de nyutviklede husene representerer en mer moderne stil enn det som tidligere var vanlig, men det tegnes fremdeles også mange hus ut fra de mer tradisjonelle prinsippene.

Funkis

Funkisstilen er for alvor over de nytenkende arkitektene - selv om det kanskje ikke er den vanlige mannen i gaten som kjøper nettopp disse husene.

Det flotteste huset

Hvilke(t) av følgende hus liker du best? (Avsluttet)
Systemhus: Karakter(12%) 381
Byggmann: Juvaas-3750(11%) 353
Byggmann: Camilla-3710(10%) 333
Norgeshus: Syklus(9%) 288
Nordbohus: Nova(7%) 239
Systemhus: Aastorp(6%) 205
Nordbohus: The Wall(5%) 158
Systemhus: Tendenser(4%) 139
Byggmann: Tonje-1750(4%) 128
Mesterhus: Maline(4%) 123
Block Watne: Ask(4%) 121
Mesterhus: Mira(3%) 102
Block Watne: Tune(3%) 92
Block Watne: Tuv(2%) 68
Norgeshus: Flya(2%) 68
Byggmann: Tiril-1710(2%) 60
Norgeshus: Nora(2%) 56
Norgeshus: Vera(2%) 52
Mesterhus: Marita(2%) 49
Block Watne: Hovin(1%) 45
Block Watne: Vik(1%) 44
Block Watne: Jar(1%) 38
Block Watne: Eik(1%) 38
Block Watne: Dalen(1%) 36
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Vi vant blant annet for et par uker siden en nyutviklerpris for vårt nye hus "The Wall". Dette er en enebolig som spiller på lag med naturen - form følger funksjon. Og det er nok noe av det mest funkis-aktige du noen gang har sett, sier Stian Moursund, som er markedskonsulent i Nordbohus.

(The Wall vises også i bildespesialen).

Fri for nostalgi

Husprodusenten Systemhus er med på samme tankegang.

- Våre nye hustyper (konsepthusene "Tendenser" og eneboligen "Aastorp", red. anm.) er definitivt fri for all nostalgi. De siste 12-15 årene har det vært svært mange 1,5 plans hus med nostalgiske detaljer. Våre nye hustyper er veldig i slekt med funkisstilen. De skal gi et rent estetisk inntrykk - ha rene linjer, og være helt fri for pynteting, forklarer markedssjef i Systemhus, Anders Paulsen.

Også han ser at folk flest fremdeles tenker i de tradisjonelle banene.

- I 2004 ble det bygget 30.000 boliger, hvorav 6.000 eneboliger. Det er nok veldig korrekt at langt de fleste av disse er helt tradisjonelle hus. Men vi ser likevel en tendens til at folk begynner å velge en litt mer moderne stil. For eksempel er et av våre nyere hus, "Karakter", den av våre hustyper som vi selger flest av, sier Paulsen.

Systemhus vant i år Boligprodusentenes nyskapingspris for hustypen "Tendenser". Tidligere har de også vunnet prisen på huset "Karakter".

Nytenkende i Rogaland

- Av de 35 husene vi har i vår katalog, er langt de fleste tradisjonelle hus. Men fem av de åtte nye typene har en mer moderne stil. Dette er hus med en enklere stilart, som har flatere tak og mer vindusflate. Man kan kalle det minimalistisk, funkis, eller rett og slett bare en mer moderne stilart, sier markedssjef i Block Watne, Elisabeth Larsen.

Også hun opplever at folk holder seg til det gamle og kjente.

- Folk kan godt i utgangspunktet synes at det er spennende med nye stilarter, men når de skal ta det endelige valget, og bruke mange penger, velger de ofte det trygge og kjente, sier hun.

Likevel er det en region som skiller seg litt ut fra resten av landet.

- I Rogaland ser vi at de er langt fremme når det gjelder den nye stilarten. Her blir det bygget mye moderne, avslutter markedssjefen i Block Watne.

KLIKK HER FOR Å SE BILDESPESIALEN MED DE NYE HUSTYPENE

I denne artikkelen kan du lese mer om ulike hustyper - og hvilke som holder seg godt, og mindre godt, i pris:

Her er husene du bør kjøpe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer