Flexi Bath kommer i en rekke friske fargekombinasjoner, i tillegg til mer nøytrale varianter.  Foto: Produsenten
Flexi Bath kommer i en rekke friske fargekombinasjoner, i tillegg til mer nøytrale varianter. Foto: ProdusentenVis mer

Fleksibelt til baderommet

Barnebadekaret som kan klappes sammen, for småbarnsforeldre med plassproblemer på badet.

Det begynte med irritasjon over plassmangel på baderommet. Tre år og en million dollar senere er løsningen klar: Flexi Bath. Et sammenleggbart badekar for småbarn. Og nyvinningen ble nylig tildelt den danske utmerkelsen Formland Design Award.

Høstens vinner: Smart sak til kaffeelskeren

- Jeg hadde et problem med at babybadekaret tok for mye plass, samtidig som vi hadde et lite badeværelse. Så jeg tenkte at dersom man kunne klappe det sammen hadde det vært enkelt å gjemme unna, sier designer Niels Peter Estrup fra A Real Cool World i en pressemelding.

- Det har været avgjørende for oss at produktet er miljøvennlig, beredyktig og produsert lokalt under riktige forhold. Kostnaden for å produsere badekaret er den samme, enten det skjer i Danmark eller Kina, så valget falt naturlig på en dansk fabrikk.

Prisvinnerne, indehaver Stinne Fruelund, Play for Life som produserer karet, og designer Niels Peter Estrup, fra A Real Cool World med pris og badekar.  Foto: Formland
Prisvinnerne, indehaver Stinne Fruelund, Play for Life som produserer karet, og designer Niels Peter Estrup, fra A Real Cool World med pris og badekar. Foto: Formland Vis mer


Passer på varmen

Karet har også en kjekk liten funksjon som hjelper deg å passe på temperaturen. Proppen er varmefølsom, og skifter farge når temperaturen overstiger 36 grader.

Hvor får du kjøpt?

I første omgang lanseres karet i Danmark. Det kommer i butikk i begynnelsen av mars, med en veleidende pris på 269 danske kroner. Dette tilsvarer 315 norske kroner, ifølge DinSides Valutakalkulator.

Mye tyder på at det lille karet kan bli en internasjonal salgshit. Og danskene satser faktisk på å lansere karet i Asia før det kommer til Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi opplever stor interesse fra Asia, og særlig i Japan er barnebadekaret etterspurt. Produktet lanseres i Asia i april, og siden følger markedene i Norge og Finland, og så skal vi i gang med resten av Europa, sier Estrup.