Fjordkraft med ny strømkalkulator

Men pass på dette når du sjekker priser på strømavtaler.

TO TYPER AVTALER: Strømkalkulatoren fra Fjordkraft skal være til hjelp for kundene, men vær obs på at den sammenlikner to forskjellige typer strømavtaler. Foto: Fjordkraft.no
TO TYPER AVTALER: Strømkalkulatoren fra Fjordkraft skal være til hjelp for kundene, men vær obs på at den sammenlikner to forskjellige typer strømavtaler. Foto: Fjordkraft.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være en utfordring å forstå strømregningen, og hvilke strømavtaler som er billigst for deg og din husholdning.

Med strømkalkulatoren fra leverandøren Fjordkraft kan man sammenlikne strømpriser for egen bolig i egen hjemkommune. Bruker du denne, er det likevel viktig å være klar over at Fjordkraft sammenlikner egen spotprisavtale med konkurrentenes standard variable avtaler.

Betaler du for mye for strømmen? Finn billigste abonnement for deg med vår strømkalkulator.

Spot-prisavtaler billigst

Er du på jakt etter det billigste strømalternativet? For å få en så riktig prissammenlikning som mulig, er et godt tips å sammenlikne to like strømavtaler med hverandre, eller å sammenligne mange forskjellige typer strømavtaler. Historisk sett er det spotprisavtalene som kommer billigst ut av pristester, etterfulgt av fastpriser.

Variabel strømpris er som regel det dyreste alternativet, iallefall på lang sikt. Vi stusser derfor på at Fjordkraft sammenlikner sin egen spotprisavtale med konkurrentens standard variabel-avtaler.

– Dette er fordi folk flest tradisjonelt har en standard variabel strømavtale, mens vi ønsker å vise at en spotprisavtale er billigere, sier Jeanne K. Tjomsland, kommunikasjonsdirektør i Fjordkraft til DinSide.

Tjomsland har forsåvidt rett i at spotprisavtaler har vist seg å være det mest lønnsomme alternativet. Men det er slett ikke sikkert Fjordkraft er billigere på spotpris enn konkurrentene, slik det lett kan fremstå ved bruk av deres egen strømkalkulator.

NVE har nemlig presisert at det er spotprisavtalene som er med i Konkurransetilsynets prisoversikt, som over tid er billigst.

Fjordkrafts spotprisavtale er blant avtalene som ikke er å finne i denne prisoversikten.

Om strømpriser og strømforbruk

 • Sjekk strømpriser hos konkurransetilsynet for å finne det billigste alternativet.
 • Energibruken per husholdning var i snitt 20.400 kWh i 2009, ifølge SSB.
 • Unngå forskuddsbetaling av strømregningen. • Bruk Konkurransetilsynets prisoversikt

  Også Forbrukerombudet sier til DinSide at avtalene som ikke har meldeplikt til Konkurransetilsynet, slik spotprisavtalen til Fjordkraft er et eksempel på, er gjennomsnittlig dyrere enn spotprisavtalene som er med i prisoversikten.

  – Vi anbefaler folk om å bruke Konkurransetilsynets prisoversikt. Der er det mest sannsynlig å finne den billigste strømavtalen. Man bør også unngå forskuddsbetaling av strømregningen, sier Frode Elton Haug, juridisk direktør i Forbrukerombudet.

  Han legger til at de anbefaler strømleverandørene å sammenlikne like produkter i sin markedsføring. Hvis ikke, må det komme tydelig frem at det er snakk om forskjellige produkter, slik at markedsføringen ikke er villedende.

  Og Fjordkraft opplyser riktig nok om dette i sin strømkalkulator.

  – Ved utarbeidelsen av kalkulatoren kontaktet vi Forbrukerombudet for å få råd om hvordan vi kunne vise tydelig at det er to typer avtaler som sammenliknes. Også hos Konkurransetilsynet kan man sammenlikne ulike avtaletyper, sier Tjomsland, og legger til at kalkulatoren er ment som et tilleggsverktøy for forbrukerne.

  Her kan du lese mer om hva du faktisk betaler for gjennom strømregningen, og lese om de forskjellige strømavtalene.

  Les også: Denne strømleverandøren var billigst på variabel strømpris i fjor

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer