Fjernstyrte stikkontakter - uten installasjon

Det er mye å hente på strømstyring, men kan det gjøres enkelt?

<B>MER ELLER MINDRE FULL KONTROLL:</B> Med Home Control kan du bruke eksisterende kontakter til å styre strømmen i hjemmet. Foto: Produsenten
MER ELLER MINDRE FULL KONTROLL: Med Home Control kan du bruke eksisterende kontakter til å styre strømmen i hjemmet. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømstyring har flere sider, både praktiske og økonomiske. Å slå av og på elektriske apparater er som regel forbundet med en kombinasjon av å gå omkring i huset for ovner, lamper og apparater, og bruk av fjernkontroll på medieutstyr.

LES OGSÅ:

Noen justerer ned termostatene på panelovner og andre ovner om natten, mens andre glemmer dette eller lar det stå til.

Enda dyrere strøm?

Vi har hatt relativt billig strøm i dette landet i lange tider, men etter at det norske strømnettet har blitt en del av et internasjonalt marked har prisene steget. De fleste som er involvert i strømmarkedet mener at strømprisene vil fortsette å stige, både på grunn av stigende etterspørsel og krav om kraftutbygging og oppgradering av infrastruktur.

På det private planet er det lite å gjøre med prisene, bortsett fra å forsøke å finne en til enhver tid billigere strømleverandør.

Med forbruket er det flere ting å ta tak i, både ved å revurdere oppvarmingsteknikken, belysningen, og ikke minst ved planmessig styring av strømbruken.

Det hjelper lite å slå av et par sparepærer innimellom når man går ut og inn av rom og ganger, det eneste som monner er å styre oppvarmingen i alle rom, gjennom hele døgnet i alle årstider.

Hvis panelovner er en vesentlig del av oppvarmingen er det svært mye å hente på styring av disse. Men hvordan gjør man det uten å bytte ut hele det elektriske anlegget?

Home Control har en smart løsning

I stedet for å bytte ut kabler og kontaktpunkter har Home Control utviklet en løsning som bruker de eksisterende kontaktene. Du skur bare av dekselet, plugger inn og fester et mellomstykke og skrur så på Home Control sitt nye smarte deksel. Dermed kan du styre bruken av de to kontaktene hver for seg fra sentralenheten - uten å røre en eneste ledning!

 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer

Løsningen er tilpasset 27 forskjellige kontakttyper, som dekker praktisk talt alt som er montert lovlig av stikkontakter i Norge. Kontakter både med og uten jord støttes, og det er bare de passive mellomstykkene som sørger for tilpasningene mellom de forskjellige fabrikatene og modellene.

 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer

Siden du ikke rører selve ledningsnettet er dette noe alle kan gjøre selv uten å bryte regelverket for tillatte inngrep. Dermed sparer man fort tusenvis av kroner.

En oversikt over alle stikkontakter som støttes av HomeControl finner du i denne pdf-filen.

Selve styringen foregår med programmer på styreenheten som kan tilpasses av brukeren.

Løsningen er ikke den billigste på markedet, men du kan spare inn installasjonen på et par år, avhengig av hvordan strømprisen utvikler seg. Det er også mulig å få støtte fra Enova til energisparende tiltak og Home Control systemet fyller kravene for støtte fra tilskuddsordningen for husholdninger.

Mer informasjon finner du hos Home Control

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!