Fjernkontroll & høyttalere

Dessverre kom vi ikke helt overens med fjernkontrollen.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Utgangspunktet lovte godt; fjernkontrollen har en tyngde som gjør at den intuitivt føles solid. Dessverre holdt det ikke helt inn.

Dårlig respons

Det mest irriterende er at rekkevidden på fjernkontrollen ikke er god nok. I praksis betyr det at du må sikte nøyaktig på TVen for at dine kommandoer fra sofakroken skal bli fulgt. Hyppige batteriskifter hjalp heller ikke på problemet. Vi synes også at knappene var noe glatte.

På en TV i denne prisklassen forventer man ikke slike problemer. Nå kan det selvsagt hende at vår fjernkontroll hadde fått et par smeller før vi slo kloa i den. Vi anbefaler likevel at du dobbeltsjekker dette i butikken før du tar med deg TVen hjem.

Pirk

Vi skulle også ønske oss at kontrollen hadde vært programmerbar, i følge bruksanvisningen styrer den bare produkter fra Grundig. I tillegg savner vi som vanlig bakgrunnsbelysning på fjernkontrollen. Dette er det imidlertid ingen av konkurrentene som har heller, så vi har ikke trukket for dette.

Høyttalerne

Du kan velge mellom flere lydbilder på TVen: Pop, klassisk, vokal, rock, jazz eller egendefinert.

Til vanlig TV-bruk duger høyttalerne fint, men hører du på musikk er det ikke mye å skryte av. Vi tror mye skyldes høyttalernes plassering, som gjør at det ikke er særlig plass til store elementer. Når vi så TV-filmer eller satte i gang en DVD-plate kjørte vi derfor lyden konsekvent gjennom forsterkeren.

Trykk her for å gå rett til konklusjonen