Billigere bankbytte uten gebyr.
Billigere bankbytte uten gebyr.Vis mer

Fjerner tinglysningsgebyr

Skandiabanken og BN Bank går foran med et godt eksempel og fjerner tinglysningsgebyret. En protest mot Staten, sier Skandiabanken.

De siste månedene har diskusjonene vedrørende det statlige tinglysningsgebyret vært heftige. Både finansnæringen, Forbrukerrådet, Huseiernes Landsforbund og Kreditttilsynet har protestert mot det de mener er en svært konkurransehemmende politikk.

Nå velger Skandiabanken å fjerne tinglysningsgebyret for kunder som etablerer lån i banken fra og med onsdag den 15. september. Ordningen har altså ikke tilbakevirkende kraft.

BN Bank har også tidligere valgt å betale tinglysningsgebyret for kundene sine. Kjenner du andre banker som praktiserer slik? Legg gjerne inn dette i diskusjonsgruppen nedenfor.

Ville du bytte bank oftere
hvis tinglysningsgebyret
ble fjernet?

(Avsluttet)
Ja(89%) 476
Nei(7%) 37
Vet ikke(4%) 24
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Urimelig

- Vi ønsker med dette å markere urimeligheten i at tinglysningsgebyret skal være 2.112 kroner, sier leder for finansiering i Skandiabanken, Trond Erik Birkeland.

Ifølge Skandiabanken jobber Konkurransetilsynet for at tinglysningsgebyret skal senkes til 400 kroner. Men tilsynet venter fremdeles på tilbakemelding fra Finansdepartementet.

- Vi mener at gebyret bør fjernes helt. Det er ingen grunn til, med dagens teknologi, at dette skal foregå med manuell saksbehandling. Automatiser hele prosessen, og la boligkjøperne få fordelen, sier Birkeland.

Tar kostnaden selv

Skandiabanken velger altså å fjerne gebyret for resten av 2004 i påvente av Finansdepartementets beslutning.

- Staten krever nok fortsatt at tinglysningsgebyret skal betales, men denne kostnaden tar vi for våre kunder, avslutter Trond Erik Birkeland.

Om tinglysning

DinSide Økonomi har flere ganger de siste månedene skrevet om tinglysningsgebyret. Nedenfor kan du lese mer om emnet:

Staten tjener 1.900 kr. per tinglysing
Neppe billigere å bytte lån
33 prosent dyrere å få rett