<strong>HYTTE PÅ FJELLET:</strong> Skal du kjøpe hytte på fjellet, er det nødvendigvis ikke en billig affære. Bildet er fra Norefjell. Foto: Halvard Alvik/NTB Scanpix.
HYTTE PÅ FJELLET: Skal du kjøpe hytte på fjellet, er det nødvendigvis ikke en billig affære. Bildet er fra Norefjell. Foto: Halvard Alvik/NTB Scanpix. Vis mer

Hytte

Fjellhytteprisene stiger

Prisene for hytter på fjellet har steget med 2,6 prosent. Gjennomsnittlig koster ei fjellhytte to millioner kroner.

Publisert

Fra februar 2019 til januar 2020 ble det solgt 3899 fjellhytter i Norge, en oppgang på 2,4 prosent fra 2018, ifølge Eiendom Norge.

Kommunene Trysil, Ringsaker (Sjusjøen), og Krødsherad og Sigdal (Norefjell og Haglebu) topper statistikken over flest omsetninger, mens de høyeste medianprisene er i Øyer (Hafjell), Hol (Geilo, Ustaoset og Haugstøl) og Flå.

Det er satt ny rekord for antall omsetninger for 2019/2020-sesongen og ingenting tyder på at interessen for å kjøpe fjellhytte vil avta.

Nesten fire millioner på det meste

Prisene for fritidsboliger på fjellet steg med 2,6 prosent det siste året. Den typiske fritidsboligen på fjellet i Norge koster nå to millioner kroner.

Oversikt over medianprisene på hytter viser at Øyer, Hol og Flå er topp tre. Her er medianprisen henholdsvis 3.985.000, 3.400.000 og 3.250.000 kroner.

<strong>Tabell:</strong> Eiendom Norge.
Tabell: Eiendom Norge. Vis mer

Som du ser, er de laveste hytteprisene å finne i Nord-Audal, Åseral og Flesberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer