Fjellhytte til 350.000 kr

Det er langt mellom de billige fjellhyttene, men på Blefjell fant vi en hytte til 350.000 kroner.

Hyttepåske

Det er snart påske, og mange skulle ønske de hadde en fjellhytte å reise til. Hva koster det deg å kjøpe en hytte på fjellet nå? Vi sjekket markedet.

Det skal godt gjøres å gjøre et skikkelig kupp i hyttemarkedet nå for tiden, i hvert fall dersom du ønsker deg en hytte i noen av de mest populære fjellområdene. Jo nærmere et av de store alpinanleggene på Østlandet, jo dyrere er hytta.

Hytte på Blefjell til 350.000 kroner.
Hytte på Blefjell til 350.000 kroner.
Vis mer

Drømmehytta ligger rett ved skibakken, ikke mer enn tre-fire timer fra Oslo (eller en av de andre storbyene), har innlagt strøm og vann,
bad, fullt utstyrt kjøkken, og flott utsikt over fjellheimen. Umulig? Nei, men den vil koste deg noen millioner kroner.

Det enkle liv

Har du ikke så høye krav til beliggenhet og standard, kan du derimot få en hytte som like fullt oppfyller drømmen om det enkle liv med lange skiturer og kortspill foran peisen. Vi sjekket prisene på hytter til salgs i øyeblikket i de mest populære fjellområdene. Her er noen av hyttene vi fant:

 • Hytte på Blefjell til 350.000 kroner
 • Hytte ved Norefjell til 570.000 kroner
 • Hytte i Vestre Gausdal til 660.000 kroner
 • >>Rimelige fjellhytter i populære områder

  Ikke beste investering

  - Hytteprisene har steget de siste 15 årene, med en særlig sterk vekst de siste tre, sier Hans Petter Skogstad, seniorkonsulent og hytteekpert hos Opinion.

  Grunnen til det, er ifølge Skogstad en sjelden kombinasjon av god lønnsvekst, lave renter og opptur i norsk økonomi.

  - Men skal du investere i en hytte nå, må det være for å bruke den, og ikke tjene penger på verdistigning, sier Skogstad.

  - Så den som kjøpte for fem år siden var lur?

  - Vel, hvis poenget var å få stor avkastning, kunne man tjent enda mer på å investere pengene i aksjer.

  - Du må kjøpe en hytte fordi du skal bruke den, sier Skogstad, som mener prisene i hyttemarkedet nå vil stabilisere seg.

  Hyttedrømmen

  Hva slags hytte hadde vært aktuelt for deg, hvis du skulle kjøpe? (Avsluttet)
  Villmarkshytte, langt fra folk(50%) 243
  Innlagt strøm og vann, helst ved langrennsløypa(34%) 167
  Rett ved skiheisen, med alle fasiliteter(15%) 75
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Dobling på fem år

  - Mitt inntrykk er at hytteprisene i Valdres har doblet seg de siste fem årene. Hyttemarkedet følger stort sett boligmarkedet, sier Are Berg, daglig leder ved Valdres Eiendomskontor AS/Terra - Eiendomsmegling Valdres.

  - Hva slags hytter vil folk ha?

  - Det er etterspørsel i alle nisjer, fra 700.000 kroner til 6-7 millioner kroner. Mange ønsker seg en hytte med alle fasiliteter, men prisen setter begrens-
  ninger. Men noen synes det er sjarmerende med helt enkel standard, sier Berg.

  Stort tilbud av andelsleiligheter

  En stor del av fritidseiendommene som er til salgs i større skisentre som Hemsedal, Trysil og Geilo, er andelsleiligheter med lave innskudd og høy fellesgjeld. I mange tilfeller er dette leiligheter som må leies ut et visst antall uker i året. Kjøpere må da være klar over at den rolige helgen de har planlagt, kan bli ødelagt av feststemte leietakere i naboleiligheten.

  - Dette markedet er mer investeringsbetont, og derfor kanskje mer følsomt, sier Berg, som sier at et problem med slike eiendommer kan være at man ikke sikkert får skattefri gevinst når man selger etter fem år, fordi leiligheten har vært leid ut for store deler av året i forhold til reglene.

  - Her i Valdres ligger hovedvekten av interessen på hytter.

  - Hvordan kan man gjøre et godt kjøp hvis man ønsker en hytte på fjellet?

  - Vent til etter påske, i april/mai, da er det utepilsen og vårblomstene i byen som lokker. Da er det ikke så mange som tar seg tid til å dra på hyttevisninger i fjellet, så da kan man gjøre et godt kjøp, sier Berg.

  >>Rimelige fjellhytter i populære områder

  Mer om hytter: