Fiskars ServoCut saks

Aldri mer gjenstridig emballasje? Vi har testet.

Den gjør ikke noe revolusjonerende. Men den gjør jobben veldig godt.  Foto: Per Ervland
Den gjør ikke noe revolusjonerende. Men den gjør jobben veldig godt. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hard plastemballasje. Den beskytter alle deler av produktet du kjøper, og sørger for at du ikke kommer hjem fra butikken med en pakke der noen har forsynt seg med en ekstradel. Men faderullan så vanskelig det kan være å åpne.

Nå har Fiskars, produsenten av kanskje verdens mest kjente saks, lansert en enda kraftigere variant. Fiskars ServoCut skal takle alle de vanskelige oppgavene der den vanlige saksen må gi tapt.

Er saksen for sløv? Vi har testet saksesliper

Dette er ServoCut

ServoCut er en sakseserie fra Fiskars utviklet med tanke på de mest krevende klippejobbene. For tre år siden undersøkte produsenten finske og danske forbrukeres forhold til sakser, og det ble rangert som det mest brukte verktøyet i hjemmet. Det som i størst grad avgjør hvilken saks de griper til når noe skal klippes er ergonomi og god yteevne på alle materialer. I tillegg rangerte holdbarhet høyt.

Med dette i bakhodet har Fiskars utviklet en ny sakseserie med en patentert klippefunksjon – ServoCut. Sakser i denne serien skal ha dobbel kutteevne sammenliknet med deres ordinære universalsakser. Bladene er i svensk stål, slipt i seks ulike økter for å oppnå best mulig kuttevne. Bladene er utformet slik at de skal fullføre klippet langs hele lengden, og slipevinkelen skal holde saksen skarp, selv ved hyppig bruk.

Slik emballasje er noe av det mest håpløse vi vet om. ServoCut-saksen gjør jobben litt lettere.  Foto: Per Ervland
Slik emballasje er noe av det mest håpløse vi vet om. ServoCut-saksen gjør jobben litt lettere. Foto: Per Ervland Vis mer


Serien består av fem produkter, vi har testet universalvarianten. Det finnes også en litt mindre med spiss tupp som kan brukes til å lage hull, og de største modellene som har sort håndtak har taggete og litt tyngre sakseblad, og skal for eksempel kunne brukes på hageslangen.

Vi har testet saksen på små og store umulige pakker. Den er testet av flere personer, og ingen emballasje var for stor, og ingen for liten. Alles erfaringer er tatt med i vurderingen.

Forby dritten! DinSides dataredaktør Bjørn Eirik Loftås er lei vanskelig og unødvendig mye emballasje

I bruk

ServoCut-saksen føles litt større og litt tyngre enn det vi er vant til. Til tross for størrelsen ligger den fortsatt godt i hånden, slik vi er vant til fra ordinære Fiskars-sakser. Den virker også som vanlig saks, og den klipper: Papir, papp, kartong, plast og hardplast. Det er ingen tvil om at vi her har et solid stykke redskap i hånden. De enkleste oppgavene blir nesten latterlig enkle, men vi må ta i litt når det kommer til de tyngste jobbene. Hardplastpakkene lar seg likevel utvilsomt åpne, selv om vi må jobbe litt ekstra når vi setter den på en ekstra hard prøve og klipper opp gjennom plast og papp, og ikke bare rundt kanten slik man egentlig skal.

Se video:
Opptatt av forskjeller? Helt i slutten av videoen kan du også se forskjellen på ServoCut og en vanlig Fiskars-saks

Styr unna brødkniv, saks eller negleklipper ... men det kan hende du allerede har løsningen i skapet

Konklusjon

Dette er absolutt en kraftsaks som kan klippe det meste. Det avgjørende spørsmålet er imidlertid om den virker bedre enn vår vanlige saks, som riktignok er en relativt ny og nesten ubrukt variant?

Svaret er et ubetinget ja. Den virker bedre. Mye bedre.

Om den virker så mye bedre at den er verdt det vil være en vurderingssak. Hvor mange harde klippejobber har du i løpet av et år? Og hvor mange sakser trenger du?

Er du i markedet for en ny, er anbefalingen vår klar: Skal du bruke den til mer enn å klippe av en merkelapp i ny og ne, vil vi anbefale at du kjøper en som klarer alle jobbene.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!