Meeting, knivene som ser ut som om de er skåret ut av knivblokken de ligger i. Foto: Produsenten
Meeting, knivene som ser ut som om de er skåret ut av knivblokken de ligger i. Foto: ProdusentenVis mer

Fire kniver og en blokk

Denne fikk du neppe til jul.

Kniver trives best i blokk - på benken eller i skuff - eller på magnetlist på veggen. Ikke la de gode knivene ligge og slenge i skuffen, da blir de raskere sløve.

En elegant løsning på plassproblemer og oppbevaringsutfordringer kommer fra den franske knivprodusenten Déglon, som først og fremst produserer for proffmarkedet.

Designknivene Meeting gir deg fem i én - fire kniver og en knivblokk, som smetter sammen til en lekker barre. Så lekker at de til og med har vunnet førsteprisen i den femte Bourse Européenne de la création coutelière, en designkåring for kjøkkenutstyr.

Slik blir billigknivene like bra som proffenes.

Flere utførelser

Opprinnelig kommer knivene og blokken i stål. Men de finnes nå også som teflonbelagt i sort og med knivblokk i eik. Dessuten finnes det også todelte og tredelte knivsett i lignende utførelse.

Fire kniver og en knivblokk i en pakke. Foto: Produsenten
Fire kniver og en knivblokk i en pakke. Foto: Produsenten Vis mer


Designet er av Mia Schmallenbach, som blant annet har benyttet matematiske modeller og gjennomsnittstall for håndstørrelse for å bestemme formen.

Vi har ikke funnet merket i Norge, men det betyr ikke at det ikke finnes her. Si gjerne fra om du har sett disse knivene i handelen.

Må ikke være kostbar

Terje Ness er en av Norges mest kjente kokker. Han sverger IKKE nødvendigvis til kostbare kniver hjemme. Foto: PER ERVLAND
Terje Ness er en av Norges mest kjente kokker. Han sverger IKKE nødvendigvis til kostbare kniver hjemme. Foto: PER ERVLAND Vis mer


Vi har tidligere i år snakket med tre av Norges beste kokker, og disse har én ting til felles når det gjelder kjøkkenutstyret de ikke klarer seg uten: Både Terje Ness, Kari Innerå og Jørn Lie velger seg en god kniv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det betyr ikke at den må være dyr. For eksempel forteller Ness at han hjemme bruker kniver fra norske Øyo, der du kan få store kokkekniver til cirka 350 kroner.

Her er kjøkkenbakteriene, og slik blir du kvitt dem