Fire engangsgriller

Parksesongen har kommet for fullt. Dinside viser hvilken engangsgrill du bør velge.

<b>FIKSER BIFFEN:</b> Kun halvparten av de fire grillene vi testet var varme nok til at vi fikk gjennomstekt en kotelett.
FIKSER BIFFEN: Kun halvparten av de fire grillene vi testet var varme nok til at vi fikk gjennomstekt en kotelett. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Engangsgriller er praktisk for spontan matlaging, men ikke alle holder mål. Vi har testet fire ulike griller, og det er store forskjeller.

Er du i markedet for en mer permanent grill, er det mye å velge mellom. Nå kan du sette farge på grillen!

Slik testet vi

Vi testet hvor lang tid de brukte på å bli varme, om hele grillen ble ordentlig varm, grilltid, brukervennlighet, trygghet, om pris og kvalitet henger sammen, og om maten ble ordentlig stekt.

I testen stekte vi pølser og koteletter, og tok tiden på hvor lang tid det gikk før de ble godt stekt.

Alle grillene stekte pølsene, dog på varierende tid, men kun to av testens fire griller egnet seg til å steke koteletter.

Skal du grille kjøtt som må gjennomstekes, er det derfor viktig å velge riktig:

Best i test - Engangsgrill fra Rema 1000 og Bunnpris

image: Fire engangsgriller


Navn: Engangsgrill
Leverandør: Produsert i Kina for Reitan-gruppen
Butikk: Rema 1000. Finnes også på Bunnpris
Pris: 15,90 kroner på Rema 1000, 19,90 kroner på Bunnpris

Grillen brukte 15 minutter på å bli varm, selv om leverandøren skriver 20 minutter på pakken. Grillen skal, i følge leverandøren, være varm i halvannen time, og det var den til de grader.

Det kom mye røyk fra den ble tent på og frem til den var klar, det er derfor lurt å sette den et stykke unna der du sitter. Til tross for dette, er denne grillen testens vinner. Pølsene ble klare etter ti minutter og kotelettene var gjennomstekt etter 27 minutter.

Engangsgriller er kjent for å være miljøverstinger, men det finnes mer miljøvennlige alternativer: Les vår test av miljøengangsgrillen Green Box BBQ

Engangsgrill fra Kiwi og Meny

image: Fire engangsgriller


Navn: Engangsgrill
Leverandør: Unil AS
Butikk: Kiwi. Finnes også på Meny
Pris: 15,90 kroner på Kiwi, 16,90 kroner på Meny

Denne engangsgrillen kom ikke spesielt godt ut i testen. Grillen brukte 30 minutter på å bli varm, til tross for at det på pakningen stod at den skulle bruke 20. Pølsene ble godt stekt etter ti minutter, mens kotelettene trengte 40 minutter.

Derfor egner denne grillen seg best for pølser og annen mindre grillmat, større ting tar for lang tid. Grillen skulle være varm i halvannen time. Etter én time og 15 minutter, var grillen fortsatt varm, men det tok lenger tid å steke maten. Med denne grillen får du det du betaler for.

Engangsgrill fra Clas Ohlson

image: Fire engangsgriller


Navn: Engangsgrill
Leverandør: Clas Ohlson
Butikk: Clas Ohlson
Pris: 24 kroner, testens dyreste grill

Grillen brukte lang tid på bli varm, hele 32 minutter. Kullet ble heller ikke helt grått, noe som sier at grillen ikke er klar. Grillflaten ble ikke varm over det hele, vi måte steke maten på midten.

Lave flammer og lite røyk gjør at den er tryggere enn de andre grillene i testen.

Det er imidlertid ikke nok. Grillen klarte ikke å steke kotelettene, etter 45 minutter var de overhodet ikke gjennomstekt. Pølsene ble stekt etter 14 minutter. Dette er testens dyreste, men du får ikke det du betaler for, og kan like gjerne kjøpe en av testens billigere griller.

Testens taper - Engangsgrill fra Rimi og Bunnpris

image: Fire engangsgriller


Navn: Engangsgrill
Leverandør: Nordic Season TM
Butikk: Rimi. Finnes også på Bunnpris
Pris: 14,50 kroner på Rimi, 19,90 kroner på Bunnpris

Til tross for at denne grillen er den eneste som har tennpapir som dekker hele grillen, ble den aldri ordentlig varm.

Leverandøren lover at grillen skal være varm i opptil halvannen time. Dette stemte ikke i vårt tilfelle, grillen var kald etter kort tid.

Det er heller ikke noe for deg som er utålmodig, den egner så vidt til å grille pølser. Det tok utrolige 30 minutter før de var stekt. Grillen ble aldri ordentlig varm nok til å grille koteletter. Dette er testens billigste grill, men det er knapt verdt å spare et kronestykke om resultatet blir så mye dårligere.

Vi kan ikke garantere at alle griller fra produsentene vi har testet holder samme kvalitet. Dette er et enkelt produkt, og ujevnheter og svakheter kan helt sikkert forekomme fra pakning til pakning.

Tekst og foto: Tonje Bjerke Vasshaug, Veronika Sletta og Janina Lauritsen