DRØMMER OM NYTT BAD: Det er badet vi er minst fornøyd med, viser en undersøkelse fra IKEA. Foto: Colourbox.com
DRØMMER OM NYTT BAD: Det er badet vi er minst fornøyd med, viser en undersøkelse fra IKEA. Foto: Colourbox.comVis mer

Fire av ti spår CD-hyllas død

Samtidig drømmer vi om nytt bad.

I takt med utviklingen av ny teknologi, skjer det også endringer på interiørfronten. Hvem husker vel ikke det meget populære telefon-bordet fra 80-tallet, som sto plassert i gangen i en rekke norske hjem?

Slike telefon-bord er nå ikke-eksisterende i møbelbutikkene (og ikke overraskende til gjengjeld mange til salgs på Finn.no).

I en undersøkelse gjennomført av Norstat for Ikea, spår flere samme skjebne for den tidligere så populære CD-hylla. (Men bør du kaste eller samle? Hva kommer man til å samle på i fremtiden?)

Det er ikke bare møblene som forsvinner: Snart er MP3-spilleren historie

Gir den fem år til

I undersøkelsen fra Ikea har 1000 deltakere sagt hvor tilfreds de er med egne hjem, og hva de helst vil forandre.

Av samtlige spurte tror hele 43,4 prosent at CD-hylla vil være borte om fem år. En opplagt årsak til dette, er at stadig flere velger å laste ned musikk, eller streame den, framfor å kjøpe CD-er.

Dessuten opplever mange både CD-er og DVD-er som rot når de står fremme i stua, noe 45,4 prosent av de spurte i undersøkelsen påpekte.

Allerede i 2004 spådde DinSide CD-ens død

Andre møbler som kanskje vil lide samme skjebne, er bokhylla og tv-benken, skal vi tro resultatene i undersøkelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

2 av 10 tror nemlig bokhylla vil være borte om fem år, mens hver fjerde person tror dette også vil skje med tv-benken, siden flatskjermen kan henges rett på veggen.

Les også: Slik får du bedre plass hjemme

Dette vil vi fikse

Ikea-undersøkelsen ser også på hvor godt fornøyd nordmenn er med eget hjem, og hvilke rom de helst skulle gjort noe med.

Hele 6 av 10 av de spurte er faktisk godt fornøyde, mens de resterende gjerne skulle fikset på badet og kjøkkenet.

Bare halvparten av de spurte er nemlig tilfreds med badet sitt, og 40,5 prosent skulle gjerne innredet det på annen måte. Aller minst fornøyde er nordlendingene med sine bad.

I tillegg er over 4 av 10 nordmenn enten middels eller lite fornøyd med kjøkkenene sine. Trønderne er de som er mest misfornøyde med sine kjøkken, viser undersøkelsen.

Les også: Unngå disse fellene når du pusser opp badet