Ligger ikke kanalene der de pleier? Canal Digital forbereder fritt kanalvalg, og flytter på plasseringene i dag.  Foto: Øyvind Paulsen
Ligger ikke kanalene der de pleier? Canal Digital forbereder fritt kanalvalg, og flytter på plasseringene i dag. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Finner du ikke kanalene dine?

Canal Digital legger om kanallisten i dag.

Sliter du litt med fjernkontrollen i dag? Er du Canal Digital-kunde er det ingen grunn til panikk. Alle kanalene er der, men mange av dem har byttet plass.

– Vi legger om kanallisten i dag, for å forberede lanseringen av den nye grunnpakken og fritt kanalvalg til høsten, sier Catharina Kokkim, Informasjonssjef Canal Digital Kabel til DinSide, og legger til: Kundene skal ha fått informasjon fra oss i forkant, så vi håper at alle har fått med seg at dette skal skje.

Grunnen til at dette skjer nå, og ikke i høst, er at Canal Digitals kunder i Tønsberg og Grenland vil teste dette i et pilotprosjekt som starter 30. mai.

Catarina Kokkim i Canal Digital.  Foto: Canal Digital
Catarina Kokkim i Canal Digital. Foto: Canal Digital Vis mer


Det som skjer til høsten er at alle Canal Digitals kabelkunder vil få en ny fast grunnpakke, samt en valgfri del.

– For å gjøre det enklere å finne de kanalene kundene kan velge mellom, har vi gjort det slik at de [kanalene] som er faste kommer først, og så deles det inn i kategorier slik at det skal bli lettere å finne frem.

Les mer: Snart kan Canal Digital-kunder velge kanalene selv

Hva med serieopptak? Og favorittlistene?

Er du blant dem som ser TV når det passer deg og ikke kanalene, og har programmert boksen til å ta opp yndlingsserien din hver uke? Ingen grunn til å fortvile. For ifølge Kokkim vil ikke serieopptak berøres. Favorittlister som er lagret, vil stort sett heller ikke berøres, med et par unntak for enkelte dekodere. Informasjon om dette finner du på Canal Digitals nettsider.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I forbindelse med kanallisteendringen og fast & valgfri grunnpakke så anbefaler vi kundene våre å lage favorittlister, og har samlet informasjon om hvordan dette gjøres på ulike dekodere på nettsidene våre, sier Kokkim.

Kanallisten slik den blir endret i dag, er heller ikke hugget i stein. – Vi er enda i forhandlinger med noen kringkastere, noe som betyr at det vil kunne skje endringer i både fast del og valgfri del frem mot lanseringen i høst.

I år får Viasat-kunder se OL i 3D på TV

Slik skal kanallisten virke

Det som er intuitivt for meg, kan virke bakvendt for deg. Er du blant dem som ofte synes at ting er snudd litt på hodet, kan det være greit å lese dette:

Kanalplass 1-39 er reservert for de kanalene som vil ligge i fast del av grunnpakken. De kanalene som er formidlingspliktig ligger først.

HD kanaler som speiler SD kanaler (standard) er prioritert hvis mulig. For eksempel vil NRK1 HD komme før vanlig NRK1 om dette lar seg gjøre.

– Hoveddelen av våre kunder har i dag tilgang til en HD boks, og vi ønsker å gjøre det enklere for disse å finne frem til HD kanalene og dermed få en bedre tv-opplevelse, sier Kokkim.

NRK1 ligger først i både SD og HD fordi på grunn av distriktssendingene på SD kanalen.

Synes du ikke NRK ble så mye bedre i HD? Mange ser fortsatt på statskanalen i SD, det er fort gjort å trå feil. Slik slipper du unna SD-fellen.