FINNer du boligen?

De store regionavisenes eiendomssted kan gi deg både ferske annonser og prospekter. Men blandingen blir kanskje litt rotete?

Regionavisene er tradisjonelt de viktigste mediene for annonsering av boliger. På Internett tror vi ikke de har samme posisjon. I alle fall ikke per i dag. Finns eiendomstjeneste består av en blanding av annonser fra avisene, og prospekter fra enkelte meglere som NOR Eiendom. Det betyr at du ofte finner boliger her som lenge har vært annonsert hos Meglernett eller Eiendomsnett. Det er nemlig vanlig at boliger presenteres på nett i flere uker før visning annonseres i avisene, og annonsen kommer på Finn.

Litt rotete

Vår erfaring med Finn har vært noe ujevn. Som regel går søkene greit, men enkelte ganger virker det som om serverne henger, og søket går kjempetregt. Men det kan være tilfeldigheter. Vårt subjektive inntrykk er at Finn ved første øyekast virker litt rotete. Men søket er logisk nok, og du kan lett begrense deg til de boligene som er mest interessante. Og at annonsene står med dato er absolutt en fordel.

Du kan registrere søket, og få Finn til å sende deg meldinger om nye ting som matcher.

Tips en venn

Prospektene fra meglere presenteres oversiktlig og ryddig med bilder, kart og muligheter for å tipse andre.

Annonsene er naturlig nok korte og skrapet for detaljinformasjon. På nett holder heller ikke sort-hvitt bilder beregnet på avisannonser.

Tips og reportasjer

Finn gir deg mye nyttig informasjon i tillegg til annonser og prospekter. Med kalkulatorer, muligheter for å sjekke priser i ditt nærområde, og linker til aktuelle artikler fra Aftenposten, er det mye nyttig stoff å hente for deg som er i boligmarkedet.