Finn ny bolig på nettet

BOLIG: I et hett boligmarked nytter det ikke å henge etter. På Internett finner du boligannonsene før de kommer i avisen.

Skal du handle bolig i sentrale strøk, er det avgjørende å være tidlig ute. De mest attraktive boligene selges raskere enn du får sagt egenkapital. Derfor må du være rask på labben.

I Oslo har Aftenpostens papirutgave lenge vært Bibelen for de som skal skaffe seg et krypinn. Nå kan det faktisk hende at boligene som annonseres i avisen er solgt før blekka går i trykken.

På nettet først

Rundt 80 prosent av annonsene som skal i avisen, legges nemlig ut på nettet et par dager før de kommer i avisen. I visse tilfeller legges annonsene også ut på Internett mange måneder før de kommer på trykk. Hensikten er da å lufte interessen for boligen.

– Vi kommer snart til å nå et skjæringspunkt, der Internett blir et viktigere annonsemedium enn avisene. Markedet har vokst voldsomt de to siste årene, sier Karl Magnus Parmann som har vært med på å utvikle Bolignett.

Hele 71 meglere er tilknyttet bolignett. De har inngått en totalavtale. Det vil si at alt megleren skal annonsere, også skal annonseres på Internett.

Totaloversikt

Vil du skaffe deg totaloversikt over boligmarkedet på Internett bør du besøke disse nettstedene:

Eiendomsnett: Annonserer seg selv som Norges største eiendomsmarked. Eiendomsnett er i dag tilknyttet over 450 eiendomsmeglere og eiendomstilbydere over hele landet. Har særlig godt tilbud for folk som skal kjøpe bolig på Østlandet. Klikk her for å besøke siden: Eiendomsnett

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bolignett: Et bra sted å besøke om du skal kjøpe bolig på Vestlandet eller Sørlandet. Har nå 2000 boliger for salg registrert. Klikk her for å komme til siden: Bolignett

NOTAR: Notar har ikke avtale med Eiendomsnett. Du må derfor gå inn på Notars egne sider for å få oversikt over deres salgsobjekt. Sidene har et bra søkesystem, og tilbyr blant annet videovisning på Internett. Klikk her for å gå inn på siden: NOTAR

Gunnar Krogsveen gruppen: Har egne sider med søkesystemer og nettvisning. Klikk her for å komme inn på siden: Krogsveen

Gjensidige NOR Eiendom: Er en av Norges største eiensomsmeglere. Informasjon om deres boliger, finner du ved å klikke her.