Finn hyttedrømmen på nettet

Det er lettere å finne den beste hytteeiendommen på internett enn i avisene.

Hytter omsettes tregere enn vanlige boliger. Dette gjør internett godt egnet til visning av slike eiendommer. Her kan du finne mange samtidig, ikke bare de som har kommet på markedet den siste tiden, slik tilfellet ofte er i avisene.

Lite i avisene

Selv om november ikke er kjent som den mest aktive hyttemåneden er det et jevnt tilsig av ledige objekter. Og skal du gjøre et hyttekupp kan dette være rett tid å handle. Slapseføre og mørke kvelder gjør nemlig sitt til at den jevne hyttekjøper heller holder seg hjemme i vente på våren. Og det finnes en god del du kan kikke på. I torsdagens utgave av Aftenposten annonseres 24 hytter/hyttetomter og andre fritidseiendommer fra store deler av Sør-Norge. For to uker siden var tilsvarende antall annonser 22. Ikke store tall i forhold til hva du kan finne på internett.

Mange på nett

Det går nedover med Kværner, og da selges det som selges kan - også over internett. Her ser du konsernets representasjonshytte som presenteres på Eiendomsnett. Vis mer

Både på Eiendomsnett, Meglernett og FINN foruten flere mindre sider fra meglere og firmaer kan du boltre deg i annonser og prospekter for fritidseiendommer. På FINN ligger mange av de samme annonsene som du kan lese i de store regionavisene (Aftenposten, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og Adresseavisen) samt SOL. Her skal du også kunne finne prospekter fra meglere, selv om det ikke var noen å se i vårt søk torsdag 19.11. Ved dette søket fikk vi hele 75 treff fra store deler av Sør-Norge. Hos Meglernett fikk vi 160 treff med prospekter fra hele landet. Dette er eiendommer som selges gjennom statsautoriserte eiendomsmeglere. På Eiendomsnett gir et tilsvarende søk hele 376 eiendommer i Norge som ikke er solgt. Dette er også prospekter fra meglere og advokater.

Selv om noen av disse kan være annonsert flere steder kan du altså regne med at du akkurat nå kan vurdere omkring 600 fritidseiendommer fra hele landet på internett.

For både gud og hvermann…

Prisene varierer stort. Mens du hos FINN kan plukke hytter fra 120.000 til nærmere 5 millioner, er spranget enda større hos Meglernett. Den billigste hytten vi fant her har en prisantydning på 110.000 mens den dyreste vil koste deg 8 millioner. Men bunn og topp på hytteprisene finner du på Eiendomsnett. Her kan du skaffe deg en hytte til 90-95.000 kroner. Syns du det blir for simpelt kan du fråtse i opp til flere objekter med prisantydninger fra 13 til 15 millioner kroner.

Blant disse finner du faktisk Kværners representasjonseiendom på Hafjell med den slående adressen "Hafjell Panorama". Det viser vel til fulle at internett nå benyttes av de fleste.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.