<b>På alle platformer:</b> Det kan se ut som om Altibox vinner multiplattformsløpet. Foto: Altibox/DinSide
På alle platformer: Det kan se ut som om Altibox vinner multiplattformsløpet. Foto: Altibox/DinSideVis mer

Film og TV når og hvor du vil

Altibox slår konkurrentene på målstreken.

Er du Altibox-kunde kan du glede deg: Snart kan du se TV eller leie film også fra laptopen, nettbrettet eller smartelefonen din. Navnet på tjenesten blir Chill.

Viasat har også en slik video-on-demand løsning med sitt Play-konsept, men der er det foreløpig lite live-TV innhold. Canal Digital har heller ikke klart å lansere sine versjoner på nettbrett, så Altibox er tydelig fornøyd med at oppstarten nærmer seg.

Chill skal altså gi deg tilgang til TV-kanaler og filmleie (gjerne kalt VOD, video on demand) på alle platformer, og tilfredsstille både PC og Mac-brukere. Du skal altså kunne se TV på hytten, eller på tur i marka, og når du føler sengen kalle og fortsatt har en halvtime igjen av filmen på fjernsynet i stuen, kan du ta med deg iPad-en på sengen og se resten av filmen du har leid der. Med Chill kan du se det du vil når du vil.

Slik slipper du også å koble opp TV i flere rom eller i flere boliger.

Tjenesten vil imidlertid ikke være gratis.

Prisen er ikke klar

Deler av tjenesten får du med på kjøpet uten tillegg i månedsprisen på TV, men ønsker du godbitene som lovet over, må du regne med å betale for det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det som blir gratis er lokal-TV og filmtrailere. I tillegg til at du, om du har leid en film, skal kunne se den på flere flater innenfor en viss periode sier Espen Schiager, kommunikasjonsrådgiver Altibox til DinSide.

For alt annet vil det være en tilleggsavgift der du betaler for de kanalene du ønsker, sannsynligvis kanalpakker, ikke enkeltvis. Altibox er for tiden i dialog med alle innholdsleverandørene, og målet er at kundene skal kunne få tilgang til alle kanaler på alle platformer. Kostnaden er imidlertid ikke fastsatt ennå, og Schiager kan ikke si noe om i hvilket prissjikt avgiften vil befinne seg i.

Hvilken leverandør bør du velge om du vil ha TV i flere rom?

Du må vente litt til

Det kan se ut som om Altibox nå slår Canal Digital, som blant annet lovet mer moro på flere platformer da de presenterte årets nyheter i februar:

– For å møte konkurransen i markedet skal vi imidlertid gi våre kunder ekstra fordeler på alle plattformer. Men dette er en kontinuerlig prosess, og vi kan ikke rulle ut alt på en gang. I år er det likevel svært mye som vil skje. Ja, vi mener faktisk at det skal være gøy å være Canal Digital-kunde i 2011, sa informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen.

Spørsmålet nå blir altså hvem av de to som faktisk lanserer de nye mulighetene først, enn så lenge er nemlig også Altibox vage på eksakt lanseringsdato:

- PC/Mac-tilpasningen forventer vi skal være klar mot slutten av oktober; og så vil de andre flatene komme etter hvert, lover Schiager.

TV på nett: Du ofrer noe, vinner mye og sparer enda mer. Se hvor mye du kan spare på å se TV på nett.