FiberFix - din nye bestevenn?

Har du allerede utviklet et nært vennskap til gaffa og duct tape? På tide å rydde plass i roteskuffen.

En delt spade blir hel igjen med FiberFix, noe skuespilleren i en reklamefilm for produktet demonstrerer med all tydelighet. Foto: FiberFix
En delt spade blir hel igjen med FiberFix, noe skuespilleren i en reklamefilm for produktet demonstrerer med all tydelighet. Foto: FiberFix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hvis du ikke får fikset det med duct tape, så har du ikke brukt nok, er det noe som heter.

Sterke, allsidige og lett avrivelige duct tape (også kjent som industritape eller sølvtape på folkemunne) er, sammen med gaffatape, noe av det viktigste en handyman kan ha i verktøyskrinet eller roteskuffen.

Hva!? Gaffatape på flyvingen?

Nå har det kommet en tape som kanskje kan få like høy status etter hvert: FiberFix.

Glassfiber på rull

Undertegnede reparerte en gang en trommestikke med duct tape. Resultatet ble så som så (jeg hadde tydeligvis ikke brukt nok) og jeg måtte gå til innkjøp av et nytt par stikker.

Men med FiberFix kunne nok historien fått en annen avslutning.

Den er, ifølge produsenten, så sterk at den kan sammenlignes med glassfiber eller stål, og er "100 ganger sterkere enn duct tape".

I denne fornøyelige og typisk amerikanske reklamefilmen får du en høyst subjektiv presentasjon av produktet:

Tilsett vann

Prosessen skal altså være ganske enkel. Dypp i vann, surr rundt problemområdet og la det herde.

Hele herdingsprosessen tar 24 timer, men allerede etter ti minutter skal det være så hardt at problemet i praksis er løst.

Sugru kan fikse det meste

Vannet aktiverer en syntetisk harpiks som altså er det som gjør FiberFix såpass sterk. Etter herding kan tapen pusses ned om du vil ha jevnere kanter, og males om du ønsker dét.

FiberFix tåler også både varme, kulde og vann, så bruksområdene er trolig mange.

Investor i ryggen

Nylig kunne amerikanerne se FiberFix på ABCs "Shark Tank", den amerikanske versjonen av BBCs "Dragons' Den" - ikke helt ulik TV2s "Skaperen".

Der betalte en av investorene 120.000 dollar for 12 prosent av aksjene i firmaet.

Foreløpig kan FiberFix bestilles gjennom Amazon, men siden vi ikke har forsøkt å bestille selv (ennå!) kan vi ikke garantere at de sender til Norge.

Med den nye investoren i ryggen skal du imidlertid ikke se bort i fra at du kan finne det i flere norske butikker etter hvert. Ifølge Digital Journal når tapen stadig flere forhandlere - også internasjonalt.

Prisen ligger på rundt 50-lappen for én meter med fem centimeter bred tape, men dette er før fraktkostnader.

Oppdatert: Nå er produktet tilgjengelig i Norge. Se fiberfix.no

Har du brukt gaffa eller duct tape til å fikse noe? Send oss en mail, helst med bilde av reparasjonsobjektet, så blir det kanskje en sak av det.