Ferdighus på Finn

Ny tjeneste skal samle hus og hytter fra alle ferdighusprodusentene i en katalog.

Finn samler ferdighus fra flere produsenter på ett sted, slik at det blir lettere å finne frem til ett som passer for deg. Foto: Produsentene/Finn/Per Ervland
Finn samler ferdighus fra flere produsenter på ett sted, slik at det blir lettere å finne frem til ett som passer for deg. Foto: Produsentene/Finn/Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du en av de mange som drømmer om å bygge hus på egen tomt? Det kan være vanskelig å få oversikt over alle ferdighusene på markedet, men en ny tjeneste fra Finn.no skal gjøre dette lettere.

For første gang samles ferdighus eller typehus på ett sted, på Finn.no under "Hus- og hyttekatalogen".

- Det er ikke alle som ønsker, eller har råd til, arkitekttegnede hus. Her finner man de langt rimeligere kataloghusvariantene fra ulike leverandører, sier Lars Vangen Jordet, direktør i FINN eiendom til DinSide.

Det er nemlig mye å spare på å velge ferdighus fremfor arkitekttegnet bolig. Hvor mye kan du se i denne artikkelen. Merk at tallene er fra 2006, men det gir likevel en god pekepinn på prisgapet.

Og mens vi er inne på pris, så er kanskje dette den eneste kategorien på Finn der pris ikke er noe tema. Eller oppgis. Men nå skal det sies at det sjelden gis fastpris på ferdighus. For hvor mye boligene koster, er avhengig av så mangt, blant annet tilpasning til tomt, fraktkostnader, og ulike arbeidskostnader for VVS og elektrisk rundt omkring i landet.

Bygge nytt? Se hva som er den perfekte størrelsen på en enebolig

Finn har flere ulike kategorier, som skal gjøre det lettere å sammenligne boliger. Her ett fra kategorien "Herskapelig", Vestergaard fra BoligPartner. Foto: Produsenten
Nok et herskapelig hus, Klostergaard fra BoligPartner. Foto: Produsenten
... og det er vel heller ingen tvil hvilken kategori dette huset faller innunder? Villa Welhaven fra Norhus er på 249 kvadratmeter. Og svømmebassenget må du nok fikse selv ... Foto: Produsenten
Men det er langt fra bare runde søyler og bløtkakehus. Her et ferdig funkishus, Venezia fra BoligPartner på 200 m2. Foto: Produsenten
Nok et ferdig funkishus; Milano fra BoligPartner på 196 kvadratmeter. Foto: Produsenten
... og her et klassisk ferdighus, Nordbohus Aurora to på 176 m2 (primærrom). Foto: Produsenten
Nok et klassisk eksempel, Jarlsgaard fra BOligpartner på 161 kvadratmeter. Foto: Produsenten

Artikkelen fortsetter under bildekarusellen

Flere nye Finn-tjenester: Nå kan snoke i andres kjøkken

Langt fra komplett

Tjenesten har fått god respons, siden den ble lansert i det stille for omtrent en måned siden. I dag ligger det 193 ulike hus i katalogen. Man kan enkelt søke etter type bolig; enebolig eller tomannsbolig, og etter stil; Klassisk, moderne, funkis eller herskapelig. Men til tross for at man kan velge blant nesten to hundre hus, er utvalget langt fra komplett. Vi fant kun ferdighus og hytter fra seks produsenter; Mesterhus, IEC-Hus, Boligpartner, Byggmann, Nordbohus og Norhus.

Vi savner en rekke både små og store ferdig- og typehusprodusenter, som Block Watne, Ferdighus og Norgeshus - for ikke å snakke om ferdighyttene som glimrer med sitt fravær. Så ønsker du å skaffe deg full oversikt over markedet, må du nok fortsatt lete bredere, ettersom det er et langt stykke igjen før Finns hus og hyttekatalog blir en one-stop-shop for deg som er på jakt etter ferdighus. Finn har heldigvis tatt tak i problemet, og ifølge Vangen Jordet, skal de jobbe med å få utvidet tilbudet til husklare nordmenn fremover.

Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes forening, sier at det årlig blir solgt mellom 5.000 og 7.000 kataloghus-eneboliger.

- Vi har merket finanskrisen, men i første og andre kvartal i år har det vært en bedring i salget sammenlignet med fjerde kvartal i fjor, sier han.

Les også hvorfor ferdighusene er opptil 50 prosent dyrere i Norge enn i Sverige

Artikkelen er tidligere publisert på DinSide