Fem ting du kan bruke til noe annet

Det er så deilig med triks som gjør tilværelsen litt enklere.

<b>STRØMPE OG STØVSUGER:</b> Jada, det ser litt pussig ut. Men hvem bryr seg? Slik får du nemlig en hjelpende hånd som kan hente frem ting du har mistet på lite tilgjengelige steder. Foto: ELISABETH DALSEG
STRØMPE OG STØVSUGER: Jada, det ser litt pussig ut. Men hvem bryr seg? Slik får du nemlig en hjelpende hånd som kan hente frem ting du har mistet på lite tilgjengelige steder. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Små fiffige triks får vi aldri nok av! Her er fem ting de fleste har hjemme, og som kan brukes til noe annet enn de er tenkt til.

Og fikk du med deg noen av de fiffige tannkremtipsene vi tidligere?

#1: Aluminiumsfolie

Aluminiumsfolie og grill hører sammen. Men som regel tenker vi at folien brukes for å beskytte maten - og grillen. Er grillen guffen, kan imidlertid folien brukes også til å gjøre den ren. For dersom du ikke har en dugende børste tilgjengelig, og heller ikke kan bruke kullgrillekspertens brenne-knep, kan du krølle sammen et flak kraftig aluminiumsfolie til en ball, for å børste grillristen med denne.

SKINNENDE HJELPER: Aluminiumsfolien hører grillsesongen til, den kan til og med hjelpe deg å rengjøre grillen. Foto: ELISABETH DALSEG
SKINNENDE HJELPER: Aluminiumsfolien hører grillsesongen til, den kan til og med hjelpe deg å rengjøre grillen. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


LES OGSÅ: Flere smarte triks med aluminiumsfolie

#2: Kattesand

Våren er en ustabil årstid, og kanskje sliter du med fukt i bilen rundt væromslag? Vi har prøvd et billig og effektivt triks, som ga oss helt «ny» bil. En dobbel sokk rundt en solid dose kattesand trekker nemlig til seg fuktigheten, og gir oss duggfrie vinduer på permanent basis. I hvert fall så lenge du husker å fornye kattesanden med jevne mellomrom.

LES OGSÅ: Flere råd mot innvendig dugg i bilen

#3: Sukkerfri saft

SAFT MOT MAUR: Fun light mot maur? Jada, hevder skadedyrekspert. Foto: KRISTIN SØRDAL
SAFT MOT MAUR: Fun light mot maur? Jada, hevder skadedyrekspert. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
MOT MAUR: Kanel mot sukkermaur, er et triks som kan være verdt å forsøke. Foto: KAROLINE BRUBÆK
MOT MAUR: Kanel mot sukkermaur, er et triks som kan være verdt å forsøke. Foto: KAROLINE BRUBÆK Vis mer


En av de mest overraskende knepene Dinside har fått presentert i det siste, er å bruke saften Fun Light mot maur.

Du kan bruke det i hagen i stedet for maurdrepende spesialmidler, noe teknisk sjef Arne Nese i Rentokil bekrefter.

- Ja, det virker faktisk, sier Nese til Dinside, som også gir råd om hvorfor det er viktig å stoppe maurene før de kommer inn, og hvordan du gjør det.

Et ekstra kjerringråd fra kjøkkenskapet: Kanel kan også stoppe maurene

#4: Hårføner

Det er snart tiden for ting som konfirmasjoner, nasjonaldag, bunadstryking og damaskduker. Og her kan faktisk hårføneren hjelpe deg. La duk eller plagg henge på henger eller ligge på bordet lett fuktig. For eksempel med litt vann fra en sprayflaske, og føn det tørt og glatt.

Tips: Har du dampprogram på vaskemaskinen, anbefaler vi å gi tekstilene en kjapp oppfrisking her før du tar frem føneren. Da blir det jevnt fuktig, uten å bli vått før behandling.

Har du klær som bare er litt skrukkete, kan du også prøve dusj-trikset: Heng skjorten opp, strekk den ut så godt du kan, og la den henge på badet mens du tar en lang og varm dusj. Dampen vil bidra til å jevne ut skrukkene.

Her er flere smarte ting du kan gjøre med hårføneren

Og til samme typer festligheter kan du også notere deg aluminiumsfolietrikset som gir deg blankere sølv uten slit.

#5: Støvsuger

Og så var det støvsugertrikset, da. For rengjøringsmaskinen kan være din reddende engel når du har mistet noe du trenger, på et utilgjengelig sted. For eksempel en ring bak vaskemaskinen eller en konvolutt bak radiatoren.

Dekk røret med en nylonstrømpe, og sug tak i det du har mistet - uten fare for at hele saken forsvinner inn i støvsugerposen, eller i tanken på sentralstøvsugeren.

Detaljene om støvsugertrikset finner du her

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!