Årets mest leste sak på DinSide Bolig handlet om danske Sara som ville advare våre lesere mot biopeiser. Foto: Lisbeth Poulsen/privat
Årets mest leste sak på DinSide Bolig handlet om danske Sara som ville advare våre lesere mot biopeiser. Foto: Lisbeth Poulsen/privatVis mer

Farlige biopeiser og TV-tester

Vi sparker i gang det nye året med en kavalkade over de mest populære sakene fra året som gikk.

I året som akkurat er avsluttet har DinSide bolig publisert mer enn 750 artikler. Vi har skrevet om boligpriser og brannsikkerhet, vi har testet TV-er og overvåkningskameraer. Vi har skrevet om sparepærer og utfasing av glødelampe, og fulgt opp produsenter som ikke holder det de lover.

Noen saker slår imidlertid mer an enn andre, og her er sakene flest ville lese i året som gikk:

Hva ønsker du at vi skal skrive mer om? Send en mail til bolig@dinside.no og fortell

Mest populær

Mest populært på DinSide Bolig er ingen artikkel, men vår boligtakstkalkulator. Nordmenn flest eier egen bolig, og selv om de fleste har tenkt å bli boende, er vi særdeles opptatt av hvor mye boligen vår er verdt. Og vi har en smart kalkulator som kan beregne nettopp dette.
Kalkulatoren søker i annonsebasene til Tinde og Finn etter boliger som er til salgs eller nylig er solgt i ditt nabolag de siste tre månedene, og ved hjelp av informasjon du fyller inn, om blant annet støyforhold og standard, beregner den hvor mye en eiendom vil være verdt.

Er du en av dem som ikke har prøvd? Her kan du se hvor mye boligen din er verdt

Årets mest leste sak på DinSide Bolig handlet om danske Sara som ville advare våre lesere mot biopeiser. Foto: Lisbeth Poulsen/privat
Årets mest leste sak på DinSide Bolig handlet om danske Sara som ville advare våre lesere mot biopeiser. Foto: Lisbeth Poulsen/privat Vis mer


Peis veltet over Sara

Det er to år siden Sara Poulsen (18) la seg foran den nye peisen hjemme og ante fred og ingen fare. Minutter senere ramler peisen over henne, og hun står i brann. Nå vil hun advare andre mot slike peiser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer: Advarer mot biopeis

TV-tester

Duell: Samsungs 7020 til venstre, 6000 til høyre Foto: Per Ervland
Duell: Samsungs 7020 til venstre, 6000 til høyre Foto: Per Ervland Vis mer


En rekke TV-tester har også fenget våre leseres oppmerksomhet, og hele fire TV-tester snek seg inn i vår topp ti-liste:

 • Philips PFL9803
  - LED-revolusjonen er i gang, og vil du ha det beste akkurat nå er det denne 42-tommeren du skal ha, skrev vår anmelder i april.
 • TEST: Samsung UE46B6000 og UE46B7020 - LED er det hotteste på TV-fronten nå, og i mai så vi på to godbiter fra Samsung.
 • Philips 46PFL9704 er en vinner Vår anmelder jublet over denne Philips-TV-en i november
 • TEST: Sharp LC 40LE 600 = LED til folket Fortjente denne modellen å være en storselger?
 • Endelig, Canal digital, endelig!

  I desember serverte Canal digital en gladnyhet til dem med denne tuneren. Foto: Canal Digital
  I desember serverte Canal digital en gladnyhet til dem med denne tuneren. Foto: Canal Digital Vis mer


  Vi har gitt Canal Digital mye skryt for bra bilde og lydkvalitet, og vi har også gitt dem honnør for å ha det beste HD-innholdet. Det er noe TV-elskere setter pris på. Men vi har også gitt dem ris der de fortjener det, spesielt for alle problemene med HD PVR-dekoderen for kabelkundene. Men i desember, kom endelig gladmelingen: Canal Digital lanserer serieopptak! Heller ikke alle kundene får nytte av denne oppdateringen, men alle med HD PVR-tuner, både parabol og kabelkunder kunne glede seg 1. desember i år.

  Les mer: Endelig, Canal digital!

  Trøblete sparepærer

  Ingen sparepærer imponerte i dansk test. Foto: Colourbox.com
  Ingen sparepærer imponerte i dansk test. Foto: Colourbox.com Vis mer


  Etter forbudet mot glødelamper i Europa, er det mange som velger sparepærer. Det danske forbrukermagasinet Tænk testet sparepærer i vår, med nedslående resultat: Ingen holdt mål!

  Selv om de ikke fant grunn til å gi noen "best i test" kom de likevel med tre anbefalinger, og de kan du lese mer om her: Nedslående test av sparepærer.

  Har du en brannfelle i skapet?

  Slike oljelamper kan utgjøre stor brannfare. Foto: Standard.no
  Slike oljelamper kan utgjøre stor brannfare. Foto: Standard.no Vis mer


  Brannsikkerhet har vært et hett tema i året som har gått. Hvordan du bør sikre deg, hvilket utstyr du trenger - og de verste brannfellene. Handelsnæringen vet å sko seg på vår trang til å kose oss, og butikkene bugner av lys, lykter og lamper i alle fasonger i mørketiden. Dessverre finnes det produkter som kan være direkte livsfarlige, spesielt enkelte typer oljelamper.

  Les mer: Disse oljelampene er farlige