Fargerikt sommernytt

Lei av snø, slaps og grått vintervær? Her er en smak av sommerens interiørnyheter.

Denne uken har vi sett nærmere på vårens og sommerens nyheter fra to svenske kjeder, Indiska og Ikea.

Sommer kommer! Se bildespesialen lengst ned i artikkelen

Satser på knallfarger

Tema for Indiskas sommernyheter er moderne bohemstil. De har delt inn i tre ulike temaer, Greenhouse, Cocktail og Picnic. Spesielt den fargesterke picnic-kolleksjonen varmet denne journalisten på en grå marsmorgen.

- Picnic-temaet er en hyllest til sterke farger, sier Petronella Hagested, visual merchandiser for Indiska i Sverige, til DinSide. - En stor del av våre sommernhyheter har sterke farger, det er mye mønster, etnisk print og håndverk - print på tekstil er en av sommerens sterkeste trender.

Noe som ikke var klart ennå var fargerikt servise til sommerens picnictur, i fargesterk plast.

Petronella Hagested er visual merchandiser på Indiskas hovedkontor i Sverige.  Foto: Per Ervland
Petronella Hagested er visual merchandiser på Indiskas hovedkontor i Sverige. Foto: Per Ervland Vis mer


Cocktail-trenden frir til små og store prinsesser. Hovedfargene er lyserosa og hvitt, og det er mye romantiske detaljer, som små utskjæringer i lykter, hjerteformer og småblomstrete tekstiler.

- Dette er fresht, mye hvitt, og lyserosa - som gjerne kan blandes med lys lys turkis eller mint, foreslår Hagested.

Til slutt en farge vi sjelden kommer unna sommerstid, grønt. Grønt var fremtredende både hos Indiska og Ikea, og i Indiskas tema Greenhouse fant vi grønt i alle nyanser, ispedd hvitt for å friske det opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- I tillegg til det grønne har vi brukt mye botaniske mønster - til og med på harde produkter, i glass, tre eller plast.

Utestuen

Camilla Gjerset, trendansvarlig i i Ikea.
Camilla Gjerset, trendansvarlig i i Ikea. Vis mer


Blant nyhetene i Ikeas sortiment finner vi to modulsofaer. En klassisk i rotting, og en mer organisk sak, med understell i galvanisert stål og store myke puter. I tillegg til modulsofaene kommer Ikea også med en gyngestol til utebruk.

- Vi har lenge snakket om uterommet, men nå er det utestuen som gjelder, sier Camilla Gjerset, trendekspert i Ikea til DinSide.

Møbelkjeden har valgt å gå for modulsofaer, slik at de enkelt kan tilpasses både store og små utestuer.

- Begge sofastammene er designet for å kunne stå ute hele året, den ene er i rotting i kunststoff, den andre i galvanisert stål, sier Gjerset. - For en ting er å ha plass i hagen til de store møblene - men hva gjør du med møblene i august?

Putene bør du imidlertid finne tørt rom til under tak om natten - og i vinterhalvåret. Nytt fra Ikea var også store seil du kan henge i taket for å skape ditt eget lille uterom.

Modulsofaen Arholma til utestuen fra Ikea i kunstrotting, som kan stå ute hele året. 1-seterseksjon 995 kroner, hjørneseksjon 1.250 kroner, sitteputer 345 kroner, ryggputer 95 kroner. Bord/krakk 695 kroner. Foto: Per Ervland
Myke madrasser til solstoler fra Ikea. Foto: Per Ervland
Organisk modulsofa av 1,5-setere. Pris 1.250 kroner, inkludert setepute og to ryggputer. Fås i rødt og grønt, den grønne varianten med ensfargete puter. Foto: Per Ervland
I år kommer Ikea med en rekke møbler som kan stå ute hele året. De lave Vänö-stolene fås i rødt og grønt go koster 495 kroner. Puter fra 89 kroner. Foto: Per Ervland
Rødt, hvitt og turiks fra Ikea. Foto: Per Ervland
Batteridrevne små lykter til hagen fra Ikea. De høye (39 kroner) kan henges fra trærne, og de små soppene (39 kroner) settes i bed og i gresset. Foto: Per Ervland
Gyngestol i akasie fra Äpplarö-serien, 595 kroner. Nordanö stol, også i akasie, 495 kroner, fra Ikea. Foto: Per Ervland
Landlig romantikk til eplehagen. Kurvstolene er laget i kunststoff og kan stå ute hele året, mens bord og klappstoler er i tre. Fridö kurvstol 795 kroner, inkludert setepute, Malarö klappstol 245 kroner, Malarö klappbord 595 kroner fra Ikea. Foto: Per Ervland
Lyslenken Solig går på solcellepanel, Foto: Per Ervland