Med elektrisk hjelp går malerjobben raskere. Foto: Produsenten
Med elektrisk hjelp går malerjobben raskere. Foto: Produsenten Vis mer

Får fart på malingen

Gjør malerjobben dobbelt så kjapp. Minst.

Publisert
Sist oppdatert

Å male slette vegger er en relativt enkel jobb. Dyppe malingsrullen i maling, rulle av overflødig maling, rulle maling på vegg. Elektriske malingsruller fjerner de to siste leddene: Alt du trenger er å fylle malingen i et kammer, slik at du ikke trenger å dyppe rullen.

Jobb smartere: Riktig verktøy er halve jobben

De elektriske malingsrullene fungerer slik: Du fyller maling på et kammer, og en pumpe vil porsjonere ut malingen, slik at den blir jevn. Pumpen kan selvfølgelig enkelt skrus av og på når du tar pauser, og når jobben er ferdig, reverseres trykket, slik at restmaling suges tilbake i kammeret.

Maling for to

De mange ekstradelene gjør det lett å komme til i kriker og kroker. Foto: Produsenten
De mange ekstradelene gjør det lett å komme til i kriker og kroker. Foto: Produsenten Vis mer


Ryobi Tools har tatt det litt lenger, og introduserte i fjor en elektrisk malingsstasjon for to, Duet Power Paint System. Den kan selvfølgelig også bare brukes av en, men det er to uttak, slik at to kan male samtidig. En kan gå foran og finmale langs lister og i alle kriker og kroker, mens den andre kan komme etter og ta de store flatene med rullen.

Prisen er rundt 120 dollar, eller cirka 650 kroner. Produktet ble tildelt prisen for "årets nyhet 2009" av magasinet Popular Science.

Det viktigste du gjør når du pusser opp skjer før du maler: Ikke glem forarbeidet!

Hvordan får du tak i dem?

Elektriske malingsruller er etterhvert ganske vanlige for hjemmemarkedet i USA, men har dessverre ennå ikke fått innpass på det norske markedet.

Vi har tidligere skrevet om Beckers Quick Brush, som lar deg male uten å måtte dyppe penselen. Du kan se en video av hvordan denne fungerer nederst i saken. Men noen rask rull fra Beckers kan vi ikke vente oss med det første:

- Det har vi forsøkt ganske mange ganger, men vi har ikke lykkes, sier Chresten Nielsen, teknisk sjef i Beckers, til DinSide, og forklarer at de nødig vil slippe produkter som ikke gir perfekt resultat på markedet.

Ryobi Tools distribueres eksklusivt gjennom den amerikanske byggevarekjeden the Home Depot (finnes også i Canada). Så skal du pusse opp i løpet av året, har du enda en god grunn til å legge ferien dit. Eller har du bekjente i Statene, kan du jo høre om de har mulighet til å kjøpe og sende for deg.

The Home Depot har også en nettbutikk, men denne sender bare til USA. Selv de litt avsidesliggende statene Hawaii og Alaska har begrenset service. Heldigvis finnes det måter å omgå dette på, ved hjelp av aktører som for eksempel JetCarrier.com.

Alt om oppussing på DinSide

Quick Brush

Enn så lenge er det kun elektrisk hjelp å få til penselen. I videoen under kan du se hvordan Beckers Quick Brush fungerer:


Vet du om lignende produkter som fås kjøpt i Norge? Tips gjerne om dette eller andre smarte produkter i debatten

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer