Får du lyst til å bo her?

Det er ingenting å si på minimalismen når fagmagasinet Electronic House kårer årets elektroniske hjem i filmbyen Hollywood.

Ungkarer med mye penger og stor sjekketrang er angivelig ikke i stand til å holde orden på annet enn avtaleboka og stylingproduktene.

Når Temple Home, designerne bak huset på bildet over, bestemte seg for å utvikle "den ultimate ungkarskåken" gjaldt det derfor å gjøre det like glatt og minimalistisk som en sjekkereplikk servert av en player med ubegrenset selvtillit og kredittkortgrense.

Ettersom huset ligger særdeles godt plassert i filmbyen Hollywood, ville utviklerne flette inn all den teknologien som en ung skuespiller eller regissør kunne tenke seg å eie. Det forklarer blant annet spillrommet med bilsimulator blåst opp på tre skjermer, i tillegg til en vanlig spill-PC og "Rock Star"-gitarer.

Resultatet ble faktisk så godt likt av bransjebladet Electronic House at de like godt kåret det til årets hjem i Hollywood.

7.1 over nesten hele linja

Med en boflate på 650 kvadratmeter manglet det uansett ikke på tumleplass for interiørarkitektene og installatørene av husets elektroniske ryggrad. Hele tre områder inneholder hjemmekinoanlegg med 7.1-lyd, og selv om det største soverommet bare har surround i 5.1-utgave, er det enkelt å tilgi i og med rommets to flatskjermer. Én henger på veggen, den andre er diskret plassert i sengegavlen. En motorisert løftemekanisme bringer den TVen opp i høyden hvis sengeaktivitetene skulle bli for kjedelig.

Les også: Fremtidens boliger i dag

Hjemmekinorommet kan blant annet skilte med et Stewart filmlerret på 125 tommer, og det i vaskekte CinemaScope kinoformat. Projektoren kommer fra velrennomerte og altfor dyre Runco, og har naturligvis et anamorft objektiv slik at lerretet fylles uten at cineasten plages av svarte striper under og over bildet.

Lyden leveres av et avansert JBL Pro-anlegg, en standard som ifølge installatørene finnes i "80 prosent av alle kommersielle kinoer".
(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)


Også lysstyringen er automatisert, og gjennom diskret plasserte kontrollpaneler rundt om i huset kan eieren sørge for at belysningen er akkurat så kraftig eller så romantisk som anledningen krever. Et sikkerthetssystem vil samtidig sørge for å skru lysstyrken både på innsiden og utsiden på maks hvis eieren hører eller ser noe mistenkelig, samtidig som live-bilder fra sikkerhetskameraene vil dukke opp på alle husets skjermer.

20 lydsoner

Hvis bildene i bildespesialen ikke ser mer enn bare litt imponerende ut, er det fordi bakmennene ønsket å stappe huset fullt av elektronikk uten at det var spesielt synlig.

Les også: Alt du vet om hjemmekino er feil

Derfor er det heller ikke så enkelt å få øye på de seksten høyttalerne som omringer det utendørs svømmebassenget og hageområdet, som utrolig nok bare utgjør én del av de 20 ulike lydsonene som finnes rundt om i huset.

Det morsomste av alt? Huset er nå bebodd - av et ungt par i etableringsfasen. Så mye for ville ungkarer.