FakeTV skal lure tyven

Får det til å se ut som om du er hjemme.

Slik ser den ut, TV-simulatoren. Foto: Produsenten
Slik ser den ut, TV-simulatoren. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har dessverre vært preget av flere innbruddsbølger i norske villastrøk. Her i østlandsområdet har jeg for eksempel selv opplevd at politiet har gått runder i nabolaget og advart mot bandene. Resultatet har blitt at stadig flere huseiere installerer boligalarm, og ikke minst avtaler med naboene slik at postkassen blir tømt når de bortreist.

Se pristest av boligalarm

Men hadde det ikke vært greit å lure kjeltringene til å tro at du faktisk er hjemme? Det har i hvert fall vært tanken til de som står bak FakeTV.

Ser ut som om du ser på TV

FakeTV er rett og slett en liten enhet som simulerer flimring fra en 27-tommers TV-skjerm, slik at tyven skal tro at huset er bebodd.

Det går selvfølgelig også an å ha på tidsinnstilte lysbrytere i boligen, men FakeTV gir deg altså litt ekstra: Enheten er nemlig satt opp slik at LED-lampene varierer lysshowet både i styrke og intensitet, i håp om at det hele skal se mest mulig ekte ut for kjeltringene på gateplan. I følge pressemeldingen skrytes det også av at enheten bruker langt mindre strøm enn en ekte TV.

FakeTV leveres også med innebygget lyssensor, slik at den automatisk går på når det blir mørkt, for så å stå på i enten fire eller syv timer.

Les også: Slik overvåker du huset ditt!


Men vil den virke?


Jeg ser potensialet i FakeTV, og til en pris på 350 kroner er det strengt tatt ikke kronene det står på. Hvorvidt det fungerer i praksis er jeg likevel ikke helt sikker på:

For selv om den simulerer lyset fra en TV, så vil den jo ikke avgi noe lyd. Er huset forøvrig helt mørklagt kan det også se litt pussig ut med en levende lavalampe fra stua, men akkurat det kan jo motvirkes ved å også montere timere på utvalgte lysbrytere.

I bunn og grunn blir det altså opp til deg selv. Men hva tror du om konseptet? Vil det fungere eller er dette et meningsløst produkt? Si hva du mener i debattten under artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer