Få treredskapen til å vare lenge

Med litt omtanke og olje unngår du sprekker og misfarging.

Hvis du oljer treredskapen jevnlig holder de lenger, og får mindre flekker og sprekker. Foto: Stine Okkelmo
Hvis du oljer treredskapen jevnlig holder de lenger, og får mindre flekker og sprekker. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En skikkelig trefjøl hører hjemme på ethvert kjøkken. Det samme gjelder en kjevle til å kjevle ut pizzabunner, paideiger og pepperkakedeig, for eksempel. Og en tresleiv til matlagingen er også kjekt å ha.

Dersom treredskapen du har på kjøkkenet stelles pent med, kan du ha dem i årevis.

"Men de blir så fort misfarget", sier kanskje du. Og ja, det er fort gjort at tresleiven du bruker i tomatsuppen blir rød, eller at trefjølen tar farge av tingene du legger på den.

Vi gjetter også på at du putter både tresleiven, trefjølen og kanskje også kjevlen i oppvaskmaskinen for å få dem skikkelig rene. Og det blir de jo, men det er en tøff behandling for treet.

Den sterke oppvasksåpen tørker ut treredskapen, og du vil lettere få sprekker og misfarging fra mat.

Smør med olje

For å unngå dette skal du gi treredskapen dine litt omtanke og olje med jevne mellomrom. Da vil de holde glansen og få færre sprekker. Oljen fungerer også som en beskyttelse som hindrer at redskapen blir misfarget av maten.

Det er ikke mer avansert enn at du rengjør treredskapen, lar dem tørke godt, og smører dem inn med oljen du har i matskapet, for eksempel olivenolje, rapsolje eller solsikkeolje.

Ikke vær gnien med oljen. La den få trekke inn et par timer før du tørker av med kjøkkenpapir.

Vips, så har du gitt treredskapen din nytt liv!Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer