Få tilbudsvarene enda billigere

Ekstrarabatt på tilbuds- eller kampanjevarer? Slik gjør du det.

<b>EKSTRARABATT?</b> Bruk tilbudsavisene til å få ekstrarabatt hos varehus med lavprisløfte. Foto: Kristin Sørdal
EKSTRARABATT? Bruk tilbudsavisene til å få ekstrarabatt hos varehus med lavprisløfte. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenker du på å slå til på tilbuds- eller kampanjeprodukter? Da bør du ta en ekstra sjekk før du går og handler. Finner du tilsvarende produkt hos en forretning med prisløfte, kan du i tillegg til kampanjeprisen cashe inn ytterligere prosenter i rabatt.

Ekstrarabatt

Ta for eksempel den avbildede Weber-grillen (Gassgrill Weber Spirit E-210 Classic) som vi fant på tilbud hos Plantasjen forrige uke, til 2.990 kroner. Ordinærpris hos Plantasjen var 4.490 kroner, og konkurrenten Bauhaus hadde priset den samme modellen til 4.990 kroner.

Siden Bauhaus' har lavprisløfte, kan du imidlertid få Weber-grillen til en ytterligere rabattert pris. Dette gjøres ved å påberope seg prisgarantien og kreve å få varen 12 prosent billigere enn hos konkurrenten, og vips - og prisen ender på 2.631 kroner, altså en ekstrarabatt på 359 kroner.

Denne Weber-grillen solgte Plantasjen til kampanjepris, og med prisgaranti ble tilbudsprisen kuttet ytterligere.
Denne Weber-grillen solgte Plantasjen til kampanjepris, og med prisgaranti ble tilbudsprisen kuttet ytterligere. Vis mer


Dette er kun et eksempel på hva du har mulighet til å tjene på å være en årvåken konsument. "Ekstrarabatten" som ligger i lavprisløftene til noen byggvarehus, varierer noe. Men bruker du den aktivt, kan det være gode penger å spare. For ikke bare får du produktet til samme lavere pris som du eventuelt finner hos konkurrerende bedrifter; du får i tillegg enda mer penger igjen, som en ytterligere rabatt.

En solskinnshistorie når prisgaranti og reklamasjon virker

Først ute

Det var Byggmax og Bauhaus som innførte prisgaranti på byggevarer i Norge, da de begge etablerte seg i Norge våren 2007. Kort tid etter den norske introduksjonen, fikk Bauhaus påpakning fra Forbrukerombudet for din bruk av prisgaranti/lavprisgaranti i markedsføringsøyemed. Bauhaus endret taktikk til "lavprisløfte", men da heller ikke dette falt i god jord hos forbrukermyndighetene, havnet saken hos Markedsrådet - som frikjente og altså tillot Bauhaus' bruk av lavprisløftet (du kan lese hele saken og kjennelsen her).

Bahaus, Biltema, Byggmax, Clas Ohlson og Jula er generelt rimeligere enn de norske kjedene Bygger'n, Byggmakker, Maxbo, Montér og XL-Bygg.

- Synes det er veldig bra

Prisgaranti er altså ikke lov til å bruke i markedsføingen - men lavprisløfte går - under bestemte forhold. Ifølge Byggmax og Bauhaus, som begge har lavprisløfte på sine produkter, er også kundene godt fornøyde med garantien.

- Kundene bruker lavprisløftet, og synes det er veldig bra. Det er også en måte for oss å få prisinformasjon fra andre aktører i bransjen, sier administrerende direktør i Byggmax, Magnus Agervald, til DinSide. Det brukes noenlunde likt i Norge sammenliknet med andre land, ifølge Agervald.

- For oss er det en forsikring. Og hvis kunden finner varen rimeligere et annet sted, får de varen til samme pris hos oss, pluss en finnerlønn, sier Dan Holm i Bauhaus til DinSide. Men vi har ikke mange henvendelser, fordi vi er på plass med prisen. Vi bruker mye ressurser på å holde oss oppdaterte på prisene, og ser vi noen som kommer med en rimeligere pris, setter vi ned prisen med en gang. Det skal være en trygghet for kunden, og vi får bra tilbakemeldinger på dette, sier Holm videre.

10 eller 12 prosent

Bauhaus tilbyr deg produktet 12 prosent billigere enn hos konkurrenten, dersom du finner et rimeligere tilsvarende produkt et annet sted. Konkurrenten Byggmax gir deg 10 prosent billigere vare. Hos begge gjelder dette også på tilbud- og kampanjepriser.

Dette gjelder både i forkant av et kjøp, og i etterkant - dersom du finner en lavere pris etter at du har handlet, kan du fremdeles henvende deg til butikken med lavprisløfte og få penger refundert.

Bauhaus gir deg en frist på 14 dager til å finne den lavere prisen hos konkurrentene, mens Byggmax gir deg 30 dagers frist. Konkurrentens pris må imidlertid være gyldig for at lavprisløftet skal kunne benyttes - det holder ikke med tilbudene fra forrige ukes tilbudsavis. Du må også kunne dokumentere prisopplysningene fra konkurrenten i form av for eksempel kundeavis, annonse el.

Det er selvsagt mange andre bransjer med prisløfter - mange kjenner det nok spesielt godt fra elektronikkbransjen. Det har vært endel skriverier om dette i media, blant annet at elektronikkbransjen har så mange og ulike modellbetegnelser på de samme produktene, at det er nesten umulig å sammenlikne og kreve prisløftepris refundert.

Jo, Elkjøp har prisgaranti: Trond fikk 650 kroner tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer