Få peis uten skorstein

Drømmer du om peis, men får du det ikke til fordi du bor i leilighet, eller mangler en skorstein? Løsningen er her!

Nå er det mulig å få en olympisk fakkel rett inn i stuen... Foto: Brun-Lauritzen.dk.
Nå er det mulig å få en olympisk fakkel rett inn i stuen... Foto: Brun-Lauritzen.dk. Vis mer

Få peis uten skorstein

  1. Se bildene av "peisen"


Olympisk fakkel

Her er DSCING, en oppvarmings-løsning som ikke trenger vanlig ved.

I stedet bruker den et spesielt brennstoff, basert på bioalkohol. DSCING er utformet som en olympisk fakkel, og en høy og slank glasssylinder omslutter selve fakkelen.

Ovnen er laget av herdet glass og børstet aluminium - to materialer som tåler høy varme. Man skal heller ikke brenne seg om man rører ved den, men likevel generes det varme.

Ovnen fås også med tilhørende hjul, slik at den enkelt kan flyttes rundt i stuen - eller huset. Det er den sveitsiske designeren, Martin Zbären, som har designet DSCING for bedriften Glas Trösch.

Fra fem til femti

- Det var meningen at det skulle produseres fem peiser i uken, men på grunn av etterspørselen har det økt til 50 i uken, sier medeier i Brun-Lauritzen, Kenneth Lauritzen til DinSide Bolig.

Danske Brun-Lauritzen har agenturet på de nye peisene, blant annet i Skandinavia.

- Peisen rammet åpenbart et udekket markedsbehov - de som gjerne vil ha en peis, men som ikke har en skorstein, sier Lauritzen.

Trykk her for å se bilder av den kule peisen.

Selger dere også til det norske markedet?

- Dette er ganske nytt, så vi er ikke kommet så langt. Uansett kommer vil til å se på Norge etterhvert, men foreløpig er det bare å ta kontakt med oss om man er interessert, så kan vi sende peisen, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen er 25.995 danske kroner, eller i underkant av 29.000 norske kroner (med dagens valutakurs, 8. november 2006). Hjulene kommer som ekstrautstyr, og koster 500 danske kroner (cirka 550 norske kroner).

Kilde:
www.brun-lauritzen.dk